8 tips voor de winterharde motorrijder

Hoezo winterstop? Ja, de winter komt eraan. Voor motorrijders die geen stop met hun verzekeraar hebben afgesproken, hoeft dit echter niet te betekenen dat de motor acuut op stal moet. Met de volgende tips en trucs komen winterharde motorrijders volgens de KNMV de koude maanden van het jaar plezierig door. 

1. Bescherm je motor tegen de pekel en de daarmee gepaard gaande roestvorming. Er zijn diverse producten op de markt. Let op: neem niet je remschrijven en banden mee want die worden spekglad. 

2. Schoonspuiten van je motor kan ook. Doe dit wel met koud water! Met warm water reageert de pekel sneller met het metaal.

3. Rijden met vrieskou kan prima. Let wel goed op de weggedeelten die in de schaduw liggen. Daar kan het verraderlijk glad zijn.

4. Bij lage temperaturen kan je helmvizier snel beslaan. Voorkom dit door de montage van een anticondensvizier.

5. Wapen jezelf tegen de kou. Kleed jezelf in laagjes, investeer in een paar goede en al dan niet verwarmde handschoenen, verwarmd jack, een dikke col, helmmuts, handvatverwarming etc.

6. Geef je banden de tijd om op te warmen: dit duurt met de kou langer en dan nog bieden ze minder grip. Iets rustiger door de bocht kan geen kwaad.

7. Zorg voor een goed gesmeerde ketting, zodat pekel er geen vat op krijgt. Hekel aan smeren? Er zijn diverse automatische kettingsmeersystemen verkrijgbaar.

8. Check de app KNMV Motorweerbericht en maak een bewuste keuze: wel of niet met de motor vandaag? Kies bij ijzel of sneeuw voor een alternatief vervoermiddel.

Tips-winter-motorrijden


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen