Vespa Primavera – De legende is terug

De Vespa Primavera – een legende in de historie van Vespa – is terug van weggeweest. Na 45 jaar laat Vespa de legendarische naam Primavera herleven met de introductie van een compleet nieuwe exemplaar, als opvolger van de uiterst succesvolle Vespa LX.

De eerste Vespa Primavera zag het levenslicht in 1968, het jaar waarin een nieuwe bewustwording zich meester maakte van de toenmalige generatie jongeren, resulterend in een grote schreeuw naar vrijheid. De Vespa Primavera zorgde 45 jaar geleden in die setting voor een frisse wind in een wereld die smachtte naar verandering, met vlotte, innovatieve lijnen, pittige prestaties, eenvoud en maximaal rijplezier. Hij was compact, wendbaar en snel en ontpopte zich dankzij die eigenschappen tot één van de langstlopende en meestgeliefde modellen uit de rijke historie van Vespa. De Primavera groeide uit tot een waar 'status symbool', dat hem zowel bij jonge meiden als jongens tot een populaire keuze maakte.

Nu, 45 jaar later, is de nieuwe Vespa Primavera terug van weggeweest, ondergedompeld in die kenmerken die zijn voorganger tot een legende hebben gemaakt. De nieuwe Primavera is jeugdig, innovatief, technologisch hoogstaand, wendbaar en dynamisch, het milieu niet uit het oog verliezend. Hoewel hij qua styling helemaal van deze tijd is, heeft hij dat frisse en jeugdige karakter behouden; de eigenschappen die zijn voorganger hebben gemaakt tot een cultmodel binnen de Vespa-familie.

De nieuwe Primavera heeft een radicaal nieuw design, een nieuw stalen koetswerk en nieuwe maatvoeringen. Hij is nog steeds zeer wendbaar, maar tegelijkertijd stabieler en comfortabeler geworden. Zowel uiterlijk als onderhuids ontleent de Primavera een aantal styling- en technische elementen van de Vespa 946, de meest prestigieuze en technologisch geavanceerde Vespa ooit geproduceerd.

De nieuwe Primavera arriveert op één van de belangrijkste momenten in de Vespa-historie, in het jaar dat tevens het debuut van de 946 markeert. Gedurende de eerste negen maanden van 2013 noteerde Vespa een wereldwijde verkoop van 146.600 exemplaren, een toename van 21,3% ten opzichte van de 120.900 Vespa's in dezelfde periode vorig jaar. Dat onderstreept de enorme groei die het merk doormaakt. Sinds 2004, toen Vespa op jaarbasis nog 58.000 scooters verkocht, namen de jaarlijkse verkoopaantallen toe tot 100.000 Vespa's in 2006, 122.000 scooters in 2009 en 165.000 Vespa's die in 2012 de productielijn verlieten, een record dat in 2013 naar alle waarschijnlijk gebroken gaat worden.

espa Primavera Anteprima

Bron: Piaggio


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal