Skip to main content

TVS Apache RTR310: Indiase versie BMW G310R

TVS Motor Company heeft in India de Apache RTR 310 onthuld, feitelijk een stoere versie van de wat braver uitziende BMW G310R. Onder het uiterlijk zijn beide motoren motorisch volledig gelijk, omdat de BMW G310R ook in India door datzelfde TVS in dezelfde fabriek wordt gebouwd. Naast het uiterlijk is ook de prijs volledig anders: de TVS kost in India omgerekend maar € 2700,-.

Weinig verschillen

Ook qua chassis zijn er weinig verschillen. Ondanks het uiterlijk lijken de hoofdframes van beide modellen heel sterk op elkaar, alleen het subframe is anders. Bij de BMW bestaat dit ook uit buizen, waar het zadel van de TVS op een gegoten structuur rust. Qua dashboard is de TVS zelfs veel beter uitgerust dan het zustermodel van BMW: de Indiase variant van 2700 euro heeft een 5 inc TFT kleurendashboard, wat dan wel weer enorm lijkt op dat van grotere modellen van de Duitse fabrikant. Echter, de G310R van 6800 euro heeft nog een LCD-scherm.

De 312cc eencilindermotor met 4 kleppen en vloeistofkoeling levert in de nieuwe Apache RTR 310 hetzelfde vermogen van 34 pk en een maximumkoppel van 27,3 Nm als de BMW, goed voor een opgegeven topsnelheid van 150 km/u.

Heel veel voor heel weinig

Verder heeft de TVS (al dan niet optioneel) KYB vering, cornering traction control, wheelie control (!), rear lift control, bochten-ABS, TPMS bandenspanningmeting, supermoto mode, instelbare vering, cruise control, vijf rijmodi, LED-verlichting, Michelin Road 5 banden en zelfs zadelverwarming. Veel opties zijn Built To Orde (BTO) af fabriek leverbaar.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws