Zonnepanelenpark geopend op het TT circuit Assen

Vandaag heeft Zonnepark XXL één van de grootste zonnepanelenparken in Nederland geopend op het TT Circuit Assen. Het unieke van dit 8 ha grootte park is dat het tevens onderdak biedt aan 14.000 motoren.

Het zonnepark is een initiatief van GroenLeven, Bovemij, Tamoil Nederland, het TT Circuit Assen en de provincie Drenthe. ABN AMRO en de Drentse Energie Organisatie zijn verantwoordelijk voor de financiering van het park en de bouw is volledig verzorgd door bedrijven uit het Noorden van Nederland. Het parkeerterrein voor 14.000 motoren (ca. 6 ha) op het TT Circuit Assen is voorzien van een overkapping van 21.600 zonnepanelen. De panelen vormen samen een dak boven de parkeerplaatsen voor motoren en kunnen net zoveel stroom opwekken als 1.600 gezinnen verbruiken (5,6 megawatt).
De door het park opgewekte energie zal gebruikt worden door Tamoil Nederland, TT Circuit Assen en een deel is beschikbaar voor geïnteresseerde bewoners in de omgeving van het circuit als onderdeel van de Green Deal met de Provincie Drenthe.

Quotes:
“Om energie voor mobiliteit te blijven bieden, maken we de omslag van eindige brandstoffen naar oneindige energiebronnen”
Peter Etman, Tamoil Nederland

“TT Circuit Assen voegt met het zonnepanelenpark een unieke dimensie toe aan de vergroening en duurzaamheid van de provincie Drenthe.”
Peter Oosterbaan, TT Circuit Assen

“Een duurzame toekomst start in je eigen achtertuin met bedrijven en mensen uit de omgeving. Dat is de visie van GroenLeven.”
Sytse Bouwer, GroenLeven

In juli 2014 werd de intentieverklaring voor het zonnepark getekend door gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk van de Boer, Peter Oosterbaan, directeur TT Circuit Assen, Sytse Bouwer, directeur van GroenLeven en Peter Etman, directeur van Tamoil Nederland.

Foto: Hans Verleur
 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief