Skip to main content

Zero Motorcycles elektrische motorfietsen voor A1 rijbewijs

Zero Motorcycles, wereldwijd marktleider op het gebied van elektrische motorfietsen, maakte vandaag bekend dat er twee nieuwe modellen begrensd op 11 kW (15 pk) zijn toegevoegd aan de modelserie. Motorrijders vanaf 18 jaar met een A1 rijbewijs kunnen nu ook de sensatie van elektrisch motorrijden beleven. “We willen zoveel mogelijk obstakels wegnemen, die motorrijders zouden kunnen beletten om een 100% elektrische motorfiets te rijden. Vanaf nu, met de 11 kW Zero FXS en Zero S, kunnen houders van een A1 rijbewijs ook toetreden tot de wereld van elektrisch motorrijden” zegt Umberto Uccelli, managing director van Zero Motorcycles Europe. De Zero Motorcycles modelserie bestaat uit zes indrukwekkend krachtige modellen met vier verschillende accu capaciteiten. Met de 11 kW versies van twee van deze modellen is de modelserie uitgebreider dan ooit. 

Het FXS model als 11 kW versie heeft een accu capaciteit van 6,5 kWh en kenmerkt zich als een snelle, lichte en krachtige supermoto. De motorfiets is voorzien van Pirelli Diablo Rosso II banden, geavanceerde Bosch ABS en volledig instelbare Showa vering. Met het bescheiden gewicht van 133 kilo is deze motorfiets ideaal om snel je weg door de stad te vinden. 

Motorrijders die op zoek zijn naar meer reikwijdte vinden in de Zero S 11 kW versie een 13 kWh accu met een revolutionaire technologie, een ‘streetwise’ design en eersteklas uitrusting. Het model vertegenwoordigt tien jaar intensieve ontwikkeling van alle aspecten van elektrisch motorrijden. De Zero S is geschikt voor één van de volgende handige accessoires. De Power Tank is een extra accu-pakket dat de reikwijdte vergroot. Met de Charge Tank wordt de laadsnelheid verdrievoudigd, wat de totale laadtijd op niet meer dan drie uur brengt. 

De 11 kW modellen zijn vanaf het voorjaar van 2016 beschikbaar. Prijzen zijn 12.700€ voor de Zero FXS 11 kW versie en 16.120€ voor de 11kW versie van de Zero S. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws