Skip to main content

Zeelandse Motor Club organiseert motor wegrace.

De van oorsprong motorcrossclub “Zeelandse Motor Club”, ook wel “Z.M.C. Zeeland” genoemd, heeft in het verleden regelmatig motor crosses georganiseerd. En ook jaren terug Mini-bike wedstrijden en zelfs het eenmalige evenement “Zeeland On Wheels”. Nu organiseert men een wegrace evenement en komen de rijders van de HMV (Historische Motorsport Vereniging) met hun historische racemotoren naar Zeeland om een impressie te geven van wegraces van vroeger. Op zondag 7 augustus, kunt u van 08:00 tot 18:00 genieten van regelmatigheidritten voor historische race- en sportmotoren, met alles wat er bij hoort. Het circuit is gelegen aan De Voederheil, 5411 RK, Zeeland (Noord-Brabant).

Zo’n 150 coureurs hebben zich al aangemeld en alle klassen zullen dan ook aan de start verschijnen vanaf de 50cc tot en met 500cc, de zijspannen en voor de echte nostalgie de 125 cc veteranenklasse samen met de Pré 1950 klasse. Onder de deelnemers is ook onze lokale held, de regerende Nederlandse kampioen 125cc, Antwan Verbruggen. Hij rijdt dus met zijn Moto Morini uit 1960 voor eigen publiek. Zoals bij alle HMV evenementen gebruikelijk is, is het rennerskwartier vrij toegankelijk en kunt u de prachtige motoren zoals Kreidler, Eysink, DKW, Triumph, Aermacchi, Ducati, Norton, Velocette, BSA, BMW en vele andere van dichtbij bekijken. En ook vragen stellen aan de rijders over bijvoorbeeld de geschiedenis van hun motor. Alle acht klassen verschijnen drie keer aan de start. De eerste keer om 10:30, de zgn. ochtendtraining/verkenning en na een pauze volgt om 13:00 de eerste manche van de demoritten. Na een korte onderbreking komen alle klassen weer aan de start voor de tweede manche, zodat er volop gelegenheid is om overal van te genieten.

Nuttig om te weten is dat de snelste rijders niet automatisch de winnaars van de diverse klassen zijn, want de deelnemers worden niet gewaardeerd op snelheid maar op regelmatig rijden. De winnaars van deze demoritten zijn degenen die over 2 manches het kleinste verschil in tijd hebben. Zo’n evenement is natuurlijk alleen mogelijk dank zij de inzet van vele instanties, zoals gemeente, bedrijven, aan- en omwonenden, EHBO, HMV, sponsors en de vele vrijwilligers. De ”Zeelandse Motor Club”, wil iedereen hiervoor hartelijke danken.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws