Skip to main content

Yard Built Project: VMAX CS_07 ‘Gasoline’

it roCkS!bikes is terug met de Yard Built VMAX CS_07 ‘Gasoline’ De ‘Monocoque Masters’ uit Portugal zijn terug! Met hun derde Yard Built-project dat gebaseerd is op de legendarische Yamaha VMAX beginnen ze 2016 in stijl. Alexandre Santos en Osvaldo Coutinho, het Portugese duo uit Porto werkt al sinds 2013 onder de naam “it roCkS!bikes” aan prachtige custom creaties. Al hun machines hebben de karakteristieke tank en achterzijde uit één stuk samen met het kenmerkende zadel.

Osvaldo en Alex gaven hun nieuwste Yard Built VMAX een totaal nieuw imago, met de nadruk op het optimaliseren van de drag race eigenschappen. Net als alle andere creaties van hun hand heeft ook de CS_07 ‘Gasoline’ hun karakteristieke signatuur gekregen. Omdat de brandstoftank van de VMAX zich onder het zadel bevindt, kreeg dit model een artificiële tank. Die is handgemaakt van plaatmetaal en heeft een gestroomlijnder, slanker en sportiever profiel in retrostijl. De drag racer invloed is nadrukkelijk aanwezig in de brede Mickey Thomson-slick achterband en de handgemaakte roestvrijstalen 4-in-2 uitlaatpijpen verbonden met het custom free flow SC Project-uitlaatsysteem met carbon dempers.

De CS_07 ‘Gasoline’ rijdt op speciaal gemaakte spaakwielen: 3.5×18 met een 120/70×18 Dunlopband vooraan en een 6.0×18 drag race achterband. De snelheidsmeter is origineel maar zit in een speciale aluminium behuizing. De standaard brandstoftank werd wel vervangen door een prachtig nieuw ontworpen exemplaar in aluminium met it roCkS!bikes-logo. Een handgemaakte metalen kuip zorgt voor een goede stroomlijn voor de kwartmijl en de LSLvoetsteunadapters en clip ons plaatsen de rijder in de juiste positie. Een tankdop van Rizoma en een luchtfilter van K&N voegen nog wat extra bling toe en de hoofdremcilinder en koppelingshoofdcilinder van Brembo gaan zelfs nóg een stap verder.

Een keur aan Motogadgetonderdelen, waaronder stuurgrepen, een M-schakelaar en M-blaze richtingaanwijzers onderstrepen de authenticiteit van deze creatie. Het handgemaakte leren zadel met het it roCkS!bikes-logo tilt de machine naar een nog hoger niveau.

De Yard Build werd eind 2015 afgerond, het jaar waarin het 30-jarig jubileum van de VMAX werd gevierd. In het licht van deze mijlpaal is de machine afgewerkt in klassieke kleuren. Het palet in wit, zwart en geel verwijst naar de jaren zeventig van de vorige eeuw en is inmiddels legendarisch. Het symboliseert niet alleen de 30ste verjaardag van de VMAX, maar ook het 60-jarig bestaan van Yamaha! De machine werd door de bouwers zelf geairbrusht en voorzien van een transparante glanslak.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws