Yamaha Motor Nederland, België en Luxemburg samengevoegd als branche Benelux

Yamaha Motor Europe N.V. heeft de dealers in België en Luxemburg geïnformeerd dat het voornemens is de distributie van Yamaha Motor producten vanaf 1 januari 2021 direct ter hand te nemen. Op dit moment wordt de Nederlandse markt voor motorfietsen, motorscooters en buitenboordmotoren en andere Yamaha gemotoriseerde producten bediend door Yamaha Motor Europe, branche Nederland, dat marktleider is in de eerstgenoemde twee segmenten. In België en Luxemburg wordt het merk sinds 1975 vertegenwoordigd door D’Ieteren Sport. Vanaf 1 januari 2021 worden de drie Benelux-landen bediend door Yamaha Motor Europe, branche Benelux. Deze nieuwe Yamaha-werkmaatschappij zal werken vanuit het kantoor van Yamaha Motor Europe op Schiphol-Rijk, met een gespecialiseerd BeLux-team dat opereert in België.

Logische volgende stap
Onlangs zijn alle dealers in de drie betreffende landen geïnformeerd. Mario Janssen, nu nog Country Manager van Yamaha Motor Europe, branche Nederland, is enthousiast over de nieuwe structuur. Hij vertelt: “Net als de meeste van onze collega-motorfabrikanten zijn wij als Yamaha Motor Europe bezig om steeds meer te centraliseren en dit is een logische volgende stap in dat proces. Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe structuur ons meer slagkracht, schaalvoordeel en synergie oplevert doordat wij de drie markten op een geïntegreerde manier kunnen bedienen.”

Sales, marketing en distributie
Na de reorganisatie zal Yamaha Motor Europe, branche Benelux ook geleid worden door Mario Janssen. Met zijn team wordt hij vanaf 1 januari 2021 verantwoordelijk voor de distributie van de Yamaha motorfietsen en scooters, buitenboordmotoren, WaveRunners, ATV’s & Side by Sides, golf cars en generatoren. Daarnaast is Yamaha Motor Europe, branche Benelux importeur van de bootmerken Buster, Yamarin, Linder, Pioner, en YAM onder het label EmPoweredby Yamaha.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief