Yamaha bLU cRU voor nieuwe generatie coureurs

Het bLU cRU programma van Yamaha is een platform ter ondersteuning van de volgende generatie jong talent in zowel het wegracen als off-road racen. Het platform creëert een veilige, professionele omgeving om de toekomstige sterren te stimuleren, te vormen en vooruit te helpen. Dit gebeurt door de professionele begeleiding en ongeëvenaarde ervaring van Yamaha Racing. Het bLU cRU platform is ook ruim vertegenwoordigd aan de top van elke racediscipline waarin Yamaha wereldwijd meedoet. De officiële Yamaha Racing coureurs in MXGP, Enduro, Dakar, WorldSBK, WSS en Enduro zijn bLU cRU ambassadeurs. Deze zijn een voorbeeld voor de nieuwe generatie coureurs. Zij houden kernwaarden hoog voor wat betreft het racen en het vertegenwoordigen van Yamaha als fabrikant. Dit zie je terug in onder andere de prestaties, training, toewijding, respect en fitheid. Het succes en gedrag dat zichtbaar is voor de ogen van zowel de media als de fans, laat de norm voor de nieuwe bLU cRU generatie zien. 

Voor jonge en ambitieuze off-road rijders is de YZ125 bLU cRU Cup een perfecte start voor Yamaha’s Racing piramidestructuur. Rijders van de Yamaha YZ125, die deelnemen aan de nationale 125-kampioenschappen, kunnen zich vóór het seizoen al aanmelden voor hun deelname aan het programma. Na hun toelating krijgen de desbetreffende rijders een bLU cRU pakket met onder andere daarin een Yamaha Paddock Blue kledingpakket en een bLU cRU stickerset voor hun Yamaha YZ125 crossmotor. De best presterende rijders (maximaal 44) in de nationale 125-kampioenschappen bereiken de superfinale van de YZ125 Cup. Dit is een internationale wedstrijd die gehouden wordt tijdens het grootste MX evenement ter wereld: de Monster Energy Motocross of Nations in Matterley Basin, Engeland. De beste drie rijders van deze wedstrijd gaan samen met twee wildcard rijders door naar een unieke Yamaha Masterclass onder begeleiding van en opgeleid door bLU cRU ambassadeurs. Hieruit wordt een winnaar gekozen die de officiële rijder wordt in het MJC Yamaha Team dat deelneemt aan het Europees kampioenschap EMX125 van 2018. In 2016 is de YZ125 Cup van start gegaan. De 15-jarige Zweedse rijder Tim Edberg leverde een indrukwekkende prestatie in zowel zijn nationale kampioenschap als de superfinale en ook in de David Philippaerts Masterclass. Hij is de eerste rijder die het off-road bLU cRU programma afrondde en zijn plek verwierf in het officiële EMX125 Team van MJC Yamaha in 2017.

Voor 2017 is het bLU cRU programma uitgebreid naar het asfalt, om ervoor te zorgen dat de rijke ervaring van Yamaha Racing ook kan worden gedeeld met toekomstige sterren in het wegracen. Zes geselecteerde concurrerende rijders die goed hebben gepresteerd in hun nationale of internationale kampioenschap, stappen over naar de WSS300 klasse, op hun Yamaha YZF-R3’s met een volledig bLU cRU rijderspakket. Aan het eind van seizoen 2017 zullen de veertien deelnemers aan de Masterclass bestaan uit de twee winnaars van de Italiaanse en Franse R3 Challenge, drie rijders uit de Nederlandse en Griekse R3 Cup en nog twee wildcard rijders uit zowel de Italiaanse als de Franse R3 Challenge. De winnaars van de Italiaanse en Franse R3 Challenge promoveren automatisch naar de Masterclass. Daar komen nog maximaal zes kandidaten bij om mee te doen aan de WSS300 klasse van 2018 binnen het WorldSBK kampioenschap. Deze acht rijders (twee winnaars + zes Masterclass) maken gebruik van het R3 bLU cRU rijderspakket dat, speciaal ter ondersteuning van jonge rijders in de internationale racewereld, is samengesteld. Het pakket bevat onder meer raceonderdelen, ondersteuning met raceservice op het circuit, een Yamaha Paddock Blue kledingpakket en nog veel meer. De rijders nemen deel aan hun eigen ‘Challenge’ binnen het kampioenschap, waarbij de beste rijder promoveert in de racepiramide en deel gaat uitmaken van het officiële Yamaha STK600 Team als officiële rijder voor het volgende seizoen!


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief