XT1200Z Super Tenere Worldcrosser in Yamaha blauw

De XT1200Z Super Ténéré Worldcrosser is de ultieme langeafstandsreiziger, die zich nergens door laat tegenhouden. Onze decennialange ervaring in het bouwen van all-roads, is als eerste terug te vinden in de lichtgewicht carbon bescherming voor het frame. Van hetzelfde ijzersterke materiaal zijn ook de motorblokbeschermers aan de zijkant gemaakt, waarbij het gebruik van aluminium honingraatmateriaal ervoor zorgt dat het motorblok altijd voldoende lucht krijgt. Een lichte, maar oersterke aluminium beschermplaat van het motorblok garandeert dat ook het ruigste terrein zorgeloos bedwongen kan worden. De 43 mm upside-down voorvork wordt daarbij – door strak ogende carbondelen – rondom beschermd tegen rondvliegend zand en stenen, terwijl zwart geanodiseerd aluminium voor het cardan en de achterrem hetzelfde doet.

Om het sportieve karakter van deze Worldcrosser te benadrukken, is er ook een prachtige, lichtgewicht Akrapović uitlaatdemper, voorzien van het “XT” logo, gemonteerd. De onstopbare combinatie van high-tech carbon en robuust aluminium wordt visueel gecompleteerd door een opvallend design, waarmee de unieke Yamaha Ténéré-historie nog eens wordt benadrukt.

Dit voorjaar toonde wij op de MOTORbeurs in Utrecht de speciale XT1200Z Super Ténéré Worldcrosser van Frans Verhoeven aan het Nederlandse publiek. Het ging om een uniek exemplaar in de voor Yamaha zo bekende blauwe kleur. Vervolgens bleef men ons bestoken met de vraag: “Wanneer is deze avontuurlijk ingestelde en ruige XT1200Z Worldcrosser in Racing Blue leverbaar?”.

Op veler verzoek, ook die van Nederlands beste Dakar rijder zelf, is het eindelijk zover. De Yamaha XT1200Z Super Ténéré Worldcrosser is naast de kleur Matt Grey nu ook in de kleur Yamaha Blue leverbaar via de Yamaha-dealer voor de prijs van € 17.999,-.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief