XDiavel blikvanger op Ducati stand EICMA

Ducati is met meer dan 1.300 vierkante meter expositieruimte (Hal 15 – Stand M04) aanwezig op de 73e editie van EICMA, de internationale motorfiets beurs die van 19 tot en met 22 november gehouden wordt in het Milaan beursgebouw in Rho. Dit is een groot evenement voor Ducati, dat na twee dagen gereserveerd te hebben voor de pers, nu klaar is om de nieuwe 2016 modellen aan het publiek te tonen. Ducati presenteert acht nieuwe motoren op dit evenement, waarvan er niet minder dan zeven compleet nieuw zijn, zoals de twee Ducati Scramblers ((Flat Track Pro en Sixty2 versies), de nieuwe Hypermotard 939, Hypermotard 939 SP en Hyperstrada 939 familie, de 959 Panigale, de Multistrada Pikes Peak, de Multistrada 1200 Enduro en de langverwachte XDiavel. De Monster 1200 R maakt deze reeks van nieuwe modellen compleet en werd afgelopen september tijdens de IAA 2015 in Frankfurt gepresenteerd. De XDiavel is nu al een van de onbetwiste sterren van de 73e editie van de EICMA geworden. Zelfs tijdens de eerste twee dagen die gereserveerd stonden voor de pers en mensen uit de motorwereld, werd de ‘black box’, de ruimte gewijd aan de XDiavel, overspoeld met mensen die stonden te popelen een blik op de nieuwe cruiser te werpen.

Black. Sophisticated. Stylish. Dit zijn drie belangrijke woorden die de XDiavel hebben vergezeld op de weg naar de onthulling tijdens de Ducati World Première 2016. Tijdens de EICMA heeft Ducati een belangrijk deel van de stand gewijd aan de XDiavel om in diezelfde stijl – an elegant ‘total black’ – een wereld die deze motor representeert te creëren. Met deze fascinerende motor betreedt Ducati het cruiser segment op een geheel eigen en onnavolgbare wijze door het presenteren van een echte cruiser met het design, technologie en prestaties die bij een echte Ducati verwacht worden. De XDiavel brengt twee werelden samen: de cruiser wereld die lage snelheden, relaxt rijden en lange tourritten representeert en de Ducati wereld die wordt gekenmerkt door de Italiaanse stijl, verfijnde techniek en ongeëvenaarde prestaties. De XDiavel biedt het beste van beide; zowel de ‘low speed excitement’ die ontstaan uit de typische cruiser kenmerken als het relaxt rijden en de naar voren geplaatste voetsteunen, als de adrenaline die het sportieve rijden van een Ducati geeft. Hiervoor staat de X in XDiavel: een mix tussen twee oog schijnend verschillende motorwerelden, een prachtige combinatie waar beide werelden zonder compromissen worden bereikt.

5.000, 60 en 40. Drie getallen die het XDiavel concept samenvatten. 5.000 komt van het toerental waar het nieuwe, 156 pk sterke Ducati Testastretta DVT 1262 tweecilinder motorblok haar maximale koppel (128,5) bereikt wordt. 60 is het aantal verschillende ergonomische instellingen die de rijder kan doen. Als laatste 40, dit staat voor de maximale hellingshoek in graden uitgedrukt. De XDiavel is de eerste riem-aangedreven Ducati, een must in het cruiser segment. De Bosch Inertial Measurement Unit (IMU), samen met Ducati Traction Control (DTC), Rijmodi, Bosch hellingshoek ABS, Cruise Control en het innovatieve Ducati Power Launch (DPL) systeem maken de XDiavel een technisch juweeltje die hoge prestaties en veiligheid biedt. Een S versie van de XDiavel is ook verkrijgbaar. Bovendien zijn er op de EICMA 2015 niet alleen motoren te zien op de Ducati stand: ook nieuwe accessoires en kleding zoals de speciaal ontworpen kledinglijn voor de Ducati Scrambler en de XDiavel. De stand is ook uitgerust met een shop waar bezoekers zowel beschermende motorkleding als sportkleding kunnen kopen. De nieuwe Ducati SuMiSura (Made to Measure) leren pakken kunnen in een speciaal ingerichte hoek besteld worden, om zo de Ducati rijders te voorzien van hun eigen unieke en gepersonaliseerde motorkleding.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief