Skip to main content

Wil Hartog hijst ‘120 Jaar KNMV’-vlag op TT Circuit

TT-legende Wil Hartog heeft ter ere van de 120e verjaardag van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) een speciale vlag gehesen op het TT Circuit. Daar vindt komend weekend de Motul TT Assen plaats.

De vlag vertrok vanochtend per motor vanaf de Grote Markt in Haarlem. Het was daar waar in 1904 in restaurant Brinkmann de KNMV werd opgericht. Om dat te vieren ontving de bond vandaag in Brinkmann motorrijders voor koffie met gebak en een gelimiteerde 120 Jaar KNMV-pin. Terwijl het terras vol liep, ging de vlag (van een bescheiden 5×3 meter) onderweg naar de ‘Cathedral of Speed’.

Op het TT Circuit werd rond 13.00 uur de finishvlag gezwaaid door voormalig coureur en TT-winnaar Wil Hartog, in bijzijn van circuitdirecteur Peter Oosterbaan en KNMV-directeur Wim Mulder. Samen hesen zij de vlag die dit weekend hoog boven het circuit wappert waar vanaf vrijdag de 93e TT word verreden.

Peter Oosterbaan: “De TT en de KNMV zijn door de jaren altijd hecht geweest. Door internationale ontwikkelingen is de inhoud van de relatie veranderd, maar wat ons nog altijd bindt is de liefde voor de motorsport. Dit is een mooi moment om deze verbinding te symboliseren door het hijsen van de vlag boven het authentieke TT Monument op de 120e verjaardag van de KNMV.”

Wim Mulder: “Met de TT op het punt van beginnen, is het fantastisch om onze 120 Jaar-vlag hier te mogen hijsen. Zeker met dit jaar ook nog eens 75 jaar MotoGP én in het achterhoofd het enorme feest, 100 jaar TT, dat hier volgend jaar gevierd wordt, valt er volop te genieten van motorrijden en motorsport. En daar doen we het voor.”

Over de KNMV

In restaurant Brinkmann aan de Grote Markt in Haarlem werd op zondag 26 juni 1904 de NMV opgericht. Vanaf dat moment was motorrijden in Nederland georganiseerd en zichtbaar: het bestond! In 1917 volgde het predikaat ‘Koninklijk’ en kwam de ‘K’ in de naam van de bond. Lag de nadruk in de eerste jaren vooral op het recreatief toeren, al snel kwam ook de motorsport in beeld. Met de TT als een van de jaarlijkse hoogtepunten. 

Nog altijd is de KNMV dé vereniging in Nederland, en onmisbaar voor zowel motorrijders op de openbare weg als voor motorsporters op de circuits. Met ruim 40.000 leden en 300 aangesloten verenigingen zijn we de grootste belangenbehartiger voor motorrijdend Nederland en organiseren en faciliteren we o.a. wedstrijden op alle niveaus, toertochten, beroepsopleidingen, rijopleidingen en evenementen.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws