Volle bak bij dag Vrienden TT Circuit

Met bijna 300 Vrienden heeft de Stichting Vrienden TT Circuit Assen zaterdag haar jaarlijkse Vriendendag gehouden in het mediacentrum van het TT Circuit. De Vrienden kregen te horen dat een bureau uit Assen, samen met een “projectschrijver” bezig is met het maken van een inrichtingsplan voor het toekomstige TT Museum. Dat museum moet komen in de voormalige discotheek, en daarvoor bioscoop, Diana aan de Brinkstraat in de Drentse hoofdstad. Het plan voor een TT Museum kwam voort uit de koker van Jaap Timmer, het in 2017 overleden boegbeeld van VriendenTT. Wanneer het plan gereed is en fiat heeft gekregen van het museumbestuur, worden pogingen in het werk gesteld om geld bijeen te krijgen voor de inrichting. Volgens museumbestuurslid Sandra Hoekman, die op de Vriendendag een toelichting gaf, wordt gehoopt in de loop van 2020 een deel van het museum geschikt te hebben voor bezoekers.

Foto: Bert van Dalen

Een van de bijzondere programmaonderdelen van de Vriendendag, gepresenteerd door Sjoerd Looijenga, was een presentatie door fotograaf/journalist Henk Keulemans. Hij belichtte de racecarrière van Egbert Streuer en ging met, soms exclusieve, foto’s door de succesvolle motorsportgeschiedenis van de zijspancoureur. Daarbij werd uitvoerig stilgestaan bij de drie wereldtitels die Streuer veroverde en de bijzondere huldiging in Assen, na het behalen zijn eerste mondiale titel in 1984.

Peter Oosterbaan, directeur van TT Circuit Assen, bood de aanwezigen een kijkje achter de schermen hoe de motor- en autosportkalender van het circuit wordt samengesteld. Dat daarbij aan allerlei strenge regels moet worden voldaan, werd zeker niet vergeten. Ook moet de kalender jaarlijks ter goedkeuring worden voorgelegd aan het provinciaal bestuur. Oosterbaan noemde het TT Circuit een “sportfabriek”, waar auto- en motorsport gefaciliteerd worden, niet alleen voor sportbeleving, maar ook op gebied van veiligheid, ontwikkeling en de maatschappelijke behoefte. In het verlengde van de presentatie van Oosterbaan, werd een oproep gedaan voor meer vrijwilligers die ingezet kunnen worden bij evenementen op het circuit.

Sander ten Bosch, de nieuwe directeur van het TT Festival blikte alvast vooruit naar het festival van 2020, oud-coureur Hennie Lentink sprak over zijn (race)opleidingen die hij op het TT Circuit Assen geeft en VriendenTT-ambassadeur Willem van Dalen belichtte zijn raceloopbaan van bromfietsfanaat, motorcrosser, rallycrosscoureur en monteur tot begeleider van motor- en autosporttalenten. De Vriendendag kende naast bovengenoemde onderwerpen ook een quiz en drie bezoekers van de Vriendendag werden via een verloting winnaar van TT kaarten voor 2020. De voorzitter van de Stichting Vrienden TT Circuit Assen, Pieter Hofstra, schetste de groei die de organisatie in de afgelopen jaren had doorgemaakt. Momenteel telt VriendenTT bijna 16.000 Vrienden. Hofstra prees de inzet van de vrijwilligersorganisatie en zei te hopen dat VriendenTT binnenkort doorgroeit naar 20.000 Vrienden.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief