Vernieuwd: 2022 KTM 390 Adventure

Door zijn uitstekende vermogen-/gewichtsverhouding, precieze technologie en vlijmscherpe wendbaarheid is de KTM 390 Adventure toonaangevend in het kleinere-cilindersegment. Met een nieuwe uitstraling en enkele belangrijke upgrades, komt deze motor in 2022 dichter dan ooit bij de KTM Adventure-machines met een grotere cilinderinhoud te staan.

De lange lijst met elektronica wordt in 2022 uitgebreid met de modi Street en Offroad voor de traction control, waardoor dit model nog beter in staat is om rijders ver buiten de gebaande paden te brengen. Door van de Street- naar Offroad-mode te schakelen, is de KTM, door de nodige slipvrijheid van het achterwiel, nog makkelijker te gebruiken op losse of natte ondergronden. Een groot voordeel van de Offroad Traction Control is het feit dat hij in het geheugen van de KTM 390 Adventure blijft staan. Je hoeft deze modus niet telkens opnieuw in te schakelen, ook niet na een val of als je ‘m af laat slaan. Door deze extra mogelijkheid van de traction control-mode kun je nog gemakkelijker op avontuur gaan. De KTM 390 Adventure bevestigt hiermee zijn plaats als segmentleider op het gebied van technologie en elektronica.

Verder heeft KTM de 390 Adventure voor 2022 voorzien van stevigere gegoten velgen, zodat rijders nog extremer op pad kunnen. De constructie van deze wielen is gebaseerd op vijf in plaats van zes spaken en dat geeft de velgen extra stijfheid en weerstand.

Het nieuwe model van de KTM 390 Adventure sluit visueel nog beter aan op de motoren van KTM die overal ter wereld in duinen en woestijnen races winnen. De motor is beschikbaar in twee onderscheidende kleurversies, die allebei de scherpe lijnen van de extreem wendbare KTM-avonturier benadrukken.

Voor nieuwsgierige en bedreven rijders biedt de 2022-versie van de KTM 390 Adventure alles wat ze eisen en wensen. Om dit te bewijzen, riep KTM de hulp in van meervoudig Baja-winnaar Quinn Cody en wereldreiziger Paolo Cattaneo. Zij geven hier hun eindoordeel na een weekend vol avontuur: Video.

De ultramoderne Euro5 eencilinder-viertakt levert met zijn 43 pk aan vermogen en 37 Nm koppel een benijdenswaardige kracht. Verder is het frame gebaseerd op kennis die verzameld is via miljoenen racekilometers. Hierdoor ontstaat de juiste mix van flex, stabiliteit en controle, zowel rechte stukken als bochten. De fijne wendbaarheid van deze motor is gecombineerd met een zorgvuldig ontworpen ergonomie, waarbij de rijder zich in het ‘hart’ bevindt. De KTM 390 Adventure voor modeljaar 2022 is hierdoor geschikt om flink mee te offroaden, maar ook lange stukken snelweg vormen totaal geen probleem. De nieuwe kleuren en graphics zorgen dat de uitstraling net zo scherp is als de techniek.

KTM 390 Adventure – Highlights

 • Standaard verbeterde elektronica en Offroad TC
 • Sterkere en stijvere wielen voor zware rijomstandigheden
 • 43 pk en 37 Nm koppel uit de nieuwste Euro5 eencilinder-viertakt
 • Beste elektronica binnen het segment, met o.a. hellingshoekafhankelijke ABS en TC
 • In Dakar Rally bewezen chassisontwerp en instellingen
 • Stalen buizensubframe dat met slechts vier schroeven te verwijderen is
 • Aanpasbare WP APEX-schokdempers voor de beste respons in elk terrein
 • Betrouwbare BYBRE-remmen met 320 en 280 mm schijven en tweekanaals-ABS
 • 14,5 liter brandstoftank voor uitstekend bereik, actieradius tot 400 km
 • Zadel uit twee delen en gevormd plaatwerk als deel van ultieme ergonomie
 • Gloednieuwe graphics en frisse uitstraling voor beide 2022-kleurversies

Door het complete assortiment van KTM PowerParts kan de KTM 390 Adventure voor modeljaar 2022 aangepast of versterkt worden, voor nog meer kracht buiten de gebaande paden. De KTM 390 Adventure voor 2022 is vanaf januari 2022 via geautoriseerde KTM-dealers verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar www.ktm.com.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief