TT: Politie: verkeersveiligheid voorop

Net als vorig jaar brengt de politie in heel Nederland tientallen opvallende en onopvallende politievoertuigen op de weg om het weggedrag van motorrijders die naar de TT in Assen gaan in goede banen te leiden. Het motorfeest in Assen trekt ieder jaar tienduizenden motorliefhebbers uit heel Europa. Om deze grote verkeersstroom zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt intensief op gevaarlijke gedragingen, alcohol en snelheid gecontroleerd.

Onder controle

Van en naar de TT Assen leidde stuntgedrag van groepen motorrijders in het verleden tot gevaarlijke situaties en hinder voor het overige verkeer. Sinds de politie intensief controleert, is het aantal gevaarlijke verkeerssituaties aanzienlijk afgenomen. Op die manier blijft de veiligheid en sportiviteit van dit bijzondere evenement voorop staan. Op de provinciale wegen wordt door alle verkeershandhavingsteams scherp gelet op grote snelheidsovertredingen en stuntgedrag zoals het maken van wheelies of gevaarlijk inhalen. Op de snelwegen richting Drenthe is met name het KLPD aanwezig met videovoertuigen en –motoren.

Alcohol

Overal in het land worden grote alcoholcontroles gehouden, bijvoorbeeld bij boten die vanuit Groot-Brittannië arriveren. Bij staandehoudingen wordt ook een blaastest afgenomen; stoppen is blazen. Op de zondagochtend na de dag van de TT wordt op restalcohol gecontroleerd. Het komt namelijk veelvuldig voor dat weggebruikers nog volop alcohol in hun lichaam hebben van de voorgaande avond.

Kentekenplaten

Er is speciale aandacht voor de zichtbaarheid van kentekenplaten. Deze worden soms al dan niet opzettelijk zodanig gemonteerd dat ze slecht leesbaar zijn. De boete voor een verkeerd gemonteerde plaat bedraagt tenminste 120 euro.

Samenwerking politiekorpsen

De verkeershandhavingsteams en de verkeerspolitie van het KLPD staan met elkaar in verbinding. Er wordt regelmatig informatie uitgewisseld over de verkeersstromen, routes die groepen motorrijders nemen en gedrag dat ze op de weg vertonen. Met deze manier van werken zet de politie in op verkeersveilige dagen rond de TT Assen.

Bron: KLPD


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief