Skip to main content

Met de naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is een nieuwe valse e-mail verschenen. Hierin wordt gedreigd dat uw rijbewijs is ingenomen. Door te dreigen met vervelende gevolgen hopen de criminele afzenders van de mail dat u overgaat tot het betalen van een bepaald bedrag. Onlangs zette de Fraudehelpdesk een aantal vergaande (maar valse) dreigementen op een rijtje. Bijvoorbeeld dat u het risico loopt in de cel te belanden als u een valse factuur niet betaalt.

Volgens de valse mail kunt u inname van uw rijbewijs voorkomen als u snel € 100,- overmaakt. Dit zou moeten via een PaySafeCard. Vervolgens staat er:
“aHet innemen van uw rijbewijs betekent dat u uw rijbewijs met ingang van 03-08-2016 moet inleveren voor een periode van vier weken. Vanaf deze datum mag u geen motorrijtuig besturen van alle categorieën waarvoor het rijbewijs is afgegeven. Doet u dit wel, dan bent u strafbaar. (…) Ik adviseer u het rijbewijs aangetekend te versturen.”

Advies
Natuurlijk moet u vooral geen € 100,- overmaken. Doet u dit wel, dan gaan criminelen er met uw geld vandoor. Verwijder de email zonder hierop te reageren.

Hieronder een voorbeeld van de valse email:

Valse email rijbewijs inname CJIB

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws