Skip to main content

Vakantiepret bij Race-Kids

race-kids

In de voorjaarsvakantie heeft Race-Kids mooie evenementen gepland staan. Zaterdag 23 februari staat een trainingsdag in Nijmegen op het programma. Een dag motorrijden voor zowel beginners als gevorderden. Het weekend daarop rijden we een estafette 2 uurs race in Poeldijk!
Het is de combinatie van de spanning, de gezelligheid en de bijzondere moves die de 2 uurs estafette race zo interessant en leuk maakt. 3 rijders uit 3 niveau groepen vormen samen één team. De ouders vormen de teamcrew. Hilarisch vaak hoe de strategie tot stand komt en het winnende team de meeste ronden weet te scoren. Alweer voor de vijfde keer gaat de estafette van start op zondag 3 maart in Den Haag. Met om 11 uur de Le Mans start van de beginnersgroep.
Alle rijders, en niet alleen de competitie rijders, krijgen op 3 maart de kans om bij Race-Kids te laten zien wat ze waard zijn. Alle deelnemers krijgen de kans zich als een ware racer en teamspeler te ontpoppen tijdens een spannend maar toch ontspannen evenement. Rijders die bij Race-Kids bekend zijn, kunnen inschrijven en meedingen voor de eer en prijzen. Per groep gaan de rijders op gelijkwaardig niveau met elkaar een veilige strijd aan. Tussen de teams onderling is er de strijd om het scoren van de meest gereden ronden. Na de warming-up rijdt elke rijdersgroep 4 sessies. In totaal heeft het team 12 sessies om de meeste ronden op de teller te krijgen. 

Teams worden door de Race-Kids trainers samengesteld. Eén rijder uit groep A (beginners) met één rijder uit groep B en één rijder uit groep C (competitie rijders) vormen zo samen één team. De balans wordt gezocht in de teamsamenstelling zodat de teams onderling competitief zijn. Zo leren ze elkaar als teamspeler ontdekken en gaan de rijders met elkaar een strategie moeten afstemmen. Zo leren ze ook nieuwe vrienden maken. En voor de ouders is het ook leuk. Samen de taken verdelen om het team te ondersteunen. Tanken, transponder wisselen, aanwijzingen geven.De rijders bedenken zelf de meeste bijzondere teamnamen. Wie het meeste ronden op de teller krijgt in 2 estafette uren mag zich de winnaar noemen. Alle rijders krijgen een mooi aandenken aan de dag. De winnaars de mooiste!

Plaats van acte; Den Haag, Indoor karting Van der Ende Racing Inn. Zondag ochtend 3 maart vanaf 9 uur.
Wil je meedoen? Inschrijven kan via de agenda pagina op www.race-kids.nl

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws