Skip to main content

Uitverkocht: 2023 Triumph Speed Triple 1200RR Bond Edition

Triumph

Voortbouwend op de glorieuze samenwerking tussen twee iconische Britse merken, die begon met Triumph in No Time To Die, viert Triumph 60 jaar Bond met de release van een prachtig vervaardigde en ultra-exclusieve Speed Triple 1200 RR Bond Edition. Die wordt strikt gelimiteerd tot slechts 60 stuks wereldwijd. 

Prachtige en unieke Bond Edition-livery 

• Custom zwart 60th anniversary lakwerk waarop alle 25 James Bond-filmtitels vermeld staan, met officiële 007-graphics en handgeschilderde gouden striping
• Iconische James Bond-geweerloopprints op de gekende RR-kopkuip
• Aangepaste gouden badges en logo’s

Exclusief en gewild

• Strikt beperkt tot slechts 60 motoren wereldwijd, stuk voor stuk individueel genummerd op de unieke stuurklembadge
• Exclusieve 007-motorhoes (indoor) met aangepaste James Bond-details
• Met de hand ondertekend certificaat van echtheid

Alle elegantie, prestaties en uitstraling van de nieuwe Speed Triple 1200 RR

• Combineert karakteristieke Britse elegantie en stijl met opwindende prestaties; de ultieme sportmotor voor op de weg.
• 1.160 cc triple-motor met lage inertie, levert 180 pk aan piekvermogen en 125 Nm aan maximaal koppel
• Sportieve en geëngageerde RR-ergonomie met clip-ons
• Premium, elektronisch instelbare Öhlins Smart EC 2.0 semi-actieve vering
• Hoogwaardige Pirelli Diablo Supercorsa SP V3-banden
• Geavanceerde rijhulpjes, inclusief TFT-kleurenscherm met My Triumph-connectiviteit, geoptimaliseerd bochten-ABS en instelbare, hellingshoekgevoelige tractiecontrole.

Een Triumph Speed Triple 1200RR Bond Edition kopen?

• De Speed Triple 1200 RR Bond Edition kostte € 25.295,- in België en € 27.495,- in Nederland. 
• Beide Speed Triple 1200 RR Bond Editions die beschikbaar waren voor de Benelux zijn al verkocht….

Triumph kondigt een spannende nieuwe samenwerking aan met James Bond als officiële motorpartner. Dat om de 60e verjaardag van Bond te vieren met een unieke en zeer exclusieve nieuwe motor in beperkte oplage, waarvan er wereldwijd slechts zestig beschikbaar zijn. De Speed Triple 1200 RR Bond Edition bouwt voort op de ongelooflijke samenwerking tussen deze twee iconische Britse merken, die begon met No Time To Die, waarin Triumphs Tiger 900 en Scrambler 1200 figureerden in belangrijke actiescènes.

Uniek 007-lakwerk

De nieuwe Speed Triple 1200 RR Bond Edition heeft een verfijnd driekleurenschema in Black, Granite Grey en Storm Grey met het officiële “60 Years of Bond”-logo op de flanken van de tank.

Alle 25 James Bond-films prijken, in hun originele lettertype, op de opvallende Bond Edition-tank. Inclusief de meest recente film, No Time To Die, die de aftrap was van Triumph als motorleverancier van Bond.

De kopkuip is voorzien van een prachtig en opvallende geweerloopprints, die knipogen naar een van de meest iconische openingssequenties van een film aller tijden. De met de hand geschilderde gouden striping over de kopkuip en staartsectie maakt het prachtige en unieke design van de Speed Triple 1200 RR Bond Edition helemaal af.

Custom gouden logo’s

De stealthy look van de nieuwe Speed Triple 1200 RR Bond Edition wordt afgekruid met hoogwaardige custom goudkleurige logo’s die over de hele motorfiets zijn aangebracht, en die perfect aansluiten het goud van de Öhlins-voorvork. Het driehoekige Triumph-logo op de tank springt ook uit de band door z’n unieke gouden details, die je ook aantreft op het Speed Triple 1200 RR-logo op de zijkuip.

Exclusief en begeerlijk

De Speed Triple 1200 RR Bond Edition is wereldwijd gelimiteerd tot slechts 60 exemplaren en is een unieke en dus begeerlijke motorfiets. Ze worden stuk voor stuk genummerd van 1 tot 60 op een speciale nieuwe badge die op de stuurklem prijkt, en waarop ook het officiële James Bond-logo staat.

Lekker exclusief, en om de motor in ware James Bond-stijl te beschermen, wordt elke gelimiteerde RR afgeleverd met een aangepaste 007-motorhoes voor binnengebruik. Ook de hoes is afgewerkt met aangepaste James Bond-details.

Tot slot wordt elk van de zestig motoren geleverd met een uniek certificaat van echtheid, met de hand ondertekend door de CEO van Triumph, Nick Bloor.

Alle elegantie, prestaties en uitstraling van de nieuwe Speed Triple 1200 RR

De nieuwe 60th Anniversary Bond Edition is een echt statement qua schoonheid, verfijning en doeltreffendheid, met de prestaties en het rijgedrag van de Speed Triple als ultieme troeven. Elk van de Bond Edition-motoren kan immers bogen op de sportieve rijeigenschappen van de nieuwe generatie Speed Triple RR, de opwindende prestaties van de befaamde driecilinder, de hoogwaardige specificaties en de allernieuwste technologie.

Een revolutionaire triple

De 1.160 cc driecilindermotor van de Speed Triple RR levert van nature ongelooflijke prestaties en heeft waanzinnig veel karakter – het is immers dezelfde vederlichte, efficiënte en hoogwaardige motor die ook de RS voortstuwt.

Het blok is ontwikkeld voor maximaal vermogen, koppel en respons, en levert een indrukwekkend maximumvermogen van 180 pk bij 10.750 t/min en een maximumkoppel van 125 Nm bij 9.000 t/min. En, kenmerkend voor alle Triumph-driecilinders, is dat de koppelcurve zowel soepel als beresterk is van onderin, doorheen het middengebied en een fameuze eindspurt tot tegen de begrenzer. Dit pittige blok is goed voor een ongelooflijke acceleratie, ongeacht het toerental, en biedt dankzij z’n lage inertie een uitstekend reactievermogen en een prachtig verfijnd en precies gevoel.

De gestapelde 6-versnellingsbak is compact en licht, met een geoptimaliseerde overbrengingsverhoudingen die precies zijn afgestemd op de vermogenscurve, zodat u gegarandeerd soepel kunt schakelen. De lichtgewicht slipper- en assistkoppeling maakt gebruik van golven in de koppeling om deze geforceerd samen te drukken onder belasting, waardoor de kracht van de koppelingsveren toeneemt en er meer vermogen van de motor naar de versnellingsbak kan worden overgebracht. Het omgekeerde geldt ook bij agressief terugschakelen, waarbij een gecontroleerde hoeveelheid koppelingsslip wordt toegestaan om de controle over het achterwiel te maximaliseren.

De aan de zijkant gemonteerde, geborstelde, roestvrijstalen enkele uitlaatdemper met zwarte eindkap levert het voor de Speed Triple kenmerkende haarscherpe en volle geluid voor een sportieve rijervaring.

Gefocust en opwindend

De rijervaring biedt het kenmerkende wendbare, nauwkeurige en vertrouwenwekkende rijgedrag van Triumph, versterkt door de sportieve ergonomie van de RR, met clip-ons en een sportieve positie van de voetsteuntjes.

De prestaties van de RR worden verder versterkt door de hoogwaardige standaarduitrusting. Het kroonjuweel van die standaardlivrei is de nieuwe, elektronisch instelbare Öhlins Smart EC 2.0 semi-actieve voor- en achtervering – het meest geavanceerde veringssysteem dat Öhlins te bieden heeft.

De RR is ook uitgerust met de high-performance Diablo Supercorsa SP V3-banden van Pirelli voor een ongelooflijke respons, stabiliteit en grip op zowel het circuit als op de weg.

De Speed Triple 1200 RR is ook uitgerust met lichtgewicht dubbele Brembo Stylema monobloc-remklauwen en lichtgewicht zwevende remschijven van 320 mm vooraan, voor nauwkeurige remprestaties. De motor beschikt ook over het Brembo Stylema linked remsysteem met verstelbare Brembo MCS-hendel.

Hoogwaardige specificaties en technologie

De Speed Triple 1200 RR Bond Edition is uitgerust met een volledig pakket geavanceerde rijhulpjes, elektronica en comfortfuncties die niet enkel zijn ontworpen om het rijden gemakkelijker en veiliger te maken, maar ook om een op maat gemaakte set-up te bieden voor verschillende rijomstandigheden.

De sleutel tot de premium uitrusting is het 5″ TFT-kleurenscherm, dat standaard is voorzien van het My Triumph-connectiviteitssysteem. Dat is compatibel met Android en IOS en maakt telefoongesprekken en muziekbediening mogelijk, evenals turn-by-turn navigatie, ontwikkeld in samenwerking met Google. Alle functies kan je bedienen middels de verlichte schakelaars en worden handig weergegeven op het knappe TFT-scherm.

De RR is ook standaard uitgerust met Triumphs meest geavanceerde, geoptimaliseerde ABS-systeem en instelbare, hellingshoekafhankelijke tractiecontrole. Die maken gebruik van een IMU om de rol-, hellings-, gier- en acceleratiesnelheid te meten, om de hellingshoek te berekenen en de respons van het ABS en de tractiecontrole daarop nauwkeurig af te stemmen, waarbij de slip- en koppelcontrole worden geoptimaliseerd voor de gekozen rijmodus.

Aan het tractiecontrolesysteem is het geavanceerde voorwielliftdetectiesysteem gekoppeld, dat geavanceerde algoritmen gebruikt voor een nauwkeurige controle.

De RR heeft ook vijf rijmodi – Road, Rain, Sport, Rider (instelbaar) en ook een Track-modus, voor de perfecte afstelling op elk moment.

Een andere troef voor gebruik op de weg en op het circuit is de Triumph Shift Assist up and down quickshifter. Die beschikt over een geavanceerde sensor die de ECU een schat aan informatie verschaft, zodat het op- en terugschakelen volledig aangepast kan worden aan de hand van een aantal parameters.

De hele verlichting is LED voor maximale duurzaamheid en efficiëntie. Er is een dagrijlicht geïntegreerd in de enkele ronde koplamp (waar de wetgeving dat toestaat, uiteraard) en een opvallend achterlicht met unieke lichtsignatuur, plus automatisch dovende LED-richtingaanwijzers.

De Speed Triple 1200 RR is voorts uitgerust met een volledig sleutelloos systeem (met sleutelloos contact, stuurslot en tankdop) en volledig instelbare cruisecontrole.

Gespierde looks en houding

De enkele ronde koplamp die centraal in de kopkuip pronkt met zijn unieke Bond Edition- geweerloopdesign, is een typisch RR-kenmerk dat de motor zijn prachtige silhouet en loepzuivere lijnen bezorgt.

De gespierde neus staat agressief en doelgericht naar beneden gericht, met lichtgewicht, bewerkte carbon-details en kenmerkende 17-inch lichtgewicht gegoten wielen.

Het uiterlijk van de motor is vanuit elke hoek verbluffend, dankzij het ontwerp van het achterlicht dat in de staartsectie is verwerkt, en de in lakkleur gedoopte bellypan en zadelcover. Dat laatste kan ook ingeruild worden voor een passagierszadel.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws