Tissot horloges sponsort Marc Marquez

Marc Márquez is de jongste viervoudige MotoGP-wereldkampioen, eenmalige Moto2- en eenmalige 125cc-wereldkampioen ooit en een talentvol nieuw lid van de Tissot-familie. Zijn uithoudingsvermogen, vaardigheid en doorzettingsvermogen maken van hem de ideale ambassadeur voor Tissot, de Officiële Tijdwaarnemer van MotoGP. Marc Márquez vierde zijn meest recente overwinning in 2017, na een zenuwslopende kampioenschapsrace tegen Andrea Dovizioso, waar Márquez pas in de laatste ronde zijn voorsprong wist te verzegelen.

Zijn buitengewone talent viel al vroeg in zijn carrière op en in 2008 kon hij plaatsnemen op het podium na zijn eerste deelname aan de 125cc-klasse. Hij won het kampioenschap in 2010 en ging het jaar daarna door naar Moto2, maar daar ging het niet altijd van een leien dakje. Zijn vastberadenheid om obstakels te overwinnen werd duidelijk in 2011 toen een ongeluk net voor de Grand Prix van Maleisië zijn training verstoorde en hij die race en de resterende races moest missen zonder voor het kampioenschap te kunnen vechten. Nadat hij was geopereerd aan zijn gezichtsvermogen, profiteerde Marc Márquez zo goed mogelijk van de korte voorbereidingstijd die hij nog had, om er toch een buitengewoon seizoen van te maken en in 2012 in de Australische Grand Prix het Moto2-wereldkampioenschap te winnen.

Sindsdien lijkt er aan de overwinningen geen einde te komen. Het jaar daarna debuteerde Márquez in de MotoGP-categorie, waar hij Casey Stoner verving in het Repsol Honda-team. Hij won de tweede MotoGP-race en ook het kampioenschap, wat heel indrukwekkend is voor een nieuweling. In 2014 verdedigde hij zijn titel en in 2016 werd hij opnieuw gekroond tot kampioen. Hij begon dit jaar als heersende kampioen met de wil om te vechten om zijn titel te behouden en zijn plaats binnen het Repsol Honda-team opnieuw te bewijzen.

Tissot-directeur François Thiébaud heeft ervan genoten om te zien hoe de talentvolle coureur het ene succes na het andere heeft behaald: “Het is een eer om Marc Márquez in de Tissot-familie te verwelkomen. Hij heeft keer op keer zijn passie voor racen en zijn doorzettingsvermogen bewezen. Dat zijn eigenschappen die we bij Tissot zeer waarderen. De Tissot-familie deelt dezelfde vechtlust. We nemen onze relatie met MotoGP en onze rol als Official Timekeeper zeer serieus en we worden daarin versterkt door samen te werken met zulke talentvolle atleten als Marc Márquez.”

Marc Márquez is al even opgewonden over de nieuwe samenwerking en zegt: “Ik ben heel blij om deel uit te maken van Tissots familie. Het is een eer om me bij dit belangrijke merk met een rijk verleden in het MotoGP-kampioenschap te voegen. Ik heb geweldige herinneringen dankzij de horloges die ik heb ontvangen voor mijn poleposities sinds 2008. Ik heb er thuis een hele verzameling van. Hopelijk win ik in de toekomst nog meer horloges. Tissot en ik zullen blijven verbeteren en samen veel successen beleven. “

Tissot heet de nieuwe kampioen in de familie welkom.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief