Skip to main content

Ticketverkoop Zwarte Cross 2018 begint zaterdag

De wereldwijde ticketverkoop voor de Zwarte Cross 2018 begint op 18 november om 11:00 uur. Door de leden van de Zwarte Cross fanclub Harder!, die traditiegetrouw een week voorrang krijgen op de wereldwijde voorverkoop, zijn al meer dan de helft van de Campingtickets gekocht. Nog voordat er een naam van het festivalprogramma bekend is staat de teller voor de Campingtickets al op 62%. Binnen een dag na het van start gaan van de voorverkoop voor fanclubleden werden de Camper/Caravantickets en de kaarten voor Kampeerhotel Grasnapolsky onder Tante Rikies eregasten verdeeld.

Crossklassen razendsnel volgeboekt
Op 4 november konden crossers zich inschrijven voor de zes ludieke crossklassen, waaronder de nieuwe klassen Race Del Rio (geïnspireerd op het Braziliaanse carnaval) en de Nek Aan Nek Race (twee aan elkaar verbonden coureurs op een motor). Alle crossklassen waren binnen tientallen seconden volgeboekt. Het snelst verliep de inschrijving voor de Nek Aan Nek Race waar de 80 beschikbare plekken binnen 22 seconden waren vergeven. De Race Del Rio duurde het ‘langst’ met 35 seconden. Naast de ludieke cross is ook topsport vertegenwoordigd op de Zwarte Cross 2018. De finale van de Dutch Masters of Motocross wordt net als afgelopen zomer verreden in Lichtenvoorde.

Eerste namen op 7 december
De eerste boekingen zullen op donderdag 7 december naar buiten worden gebracht (en daarna iedere drie weken op donderdag). Het programma van de Zwarte Cross zal op 12-13-14-15 juli bestaan uit zeker 250 bands en circa 1000 theaterartiesten verdeeld over 32 podia. Daarnaast is er voor de kleinsten het Blagenparadijs, voor de fijnproevers het sterrenrestaurant Le Carburateur en zonaanbidders kunnen terecht op festivalstrand Playa Gasolina. Op de camping is het extra lang feest in de buurtkroegen en rond het reusachtige kampvuur. De Zwarte Cross was de laatste twee edities uitverkocht met in totaal 220.000 bezoekers.

Welkom Thuus Zwarte Crossers, ‘Leven Vóór De Dood!’
De Zwarte Cross koos voor de 22e editie het motto ‘Leven Vóór De Dood!’. De Zwarte Cross is een positief festival en wil met deze leus de strijd aangaan met de heersende klaagcultuur in Nederland. Het pleit voor een positieve mindset in het hiernumaals. “Vroeger was het helemaal niet beter en wat morgen komt dat zien we dan wel weer. Het is nú te doen,” aldus een goedgeluimde Tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross. Dit motto wordt tijdens de komende editie versterkt door het thema ‘Welkom Thuus’, geïnspireerd op de veelgehoorde opmerking van bezoekers dat een weekend Zwarte Cross vieren voelt als thuiskomen.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws