Succesvolle Superbikes at Sea op Circuitpark Zandvoort

Na 18 jaar motor stilte op het circuit van Zandvoort, stonden er afgelopen weekend 5 race klassen op het programma van Superbikes at Sea. Motor races op niveau met spannende strijd en competitieve klassen, een compleet race programma met twee races per klassen en sterke kampioenen op het podium van Circuit Park Zandvoort voor de enthousiaste kijkers. Na 18 jaar werd er weer met motoren gestreden om de kampioenspunten op het circuit van Zandvoort en ondanks de soms sceptische geluiden vooraf, waren de rijders erg enthousiast over het circuit en het evenement in zijn geheel. Superbikes at Sea trok circa 1.500 bezoekers op de racedag, “Voor een eerste editie is dit een mooi aantal”, gaf organisator Cécile van Hattem na afloop aan. “Maar belangrijkste voor mij als organisator was de mening van de rijders en die was unaniem positief, zowel de Nederlandse als de internationale rijders kwamen met een grote glimlach van de baan. Daar doe ik het voor!”.

Kampioenen
In drie van de vijf klassen werd ook de kampioen van het seizoen gehuldigd. Bij de Honda Moriwaki 250 junior Cup was Superbikes at Sea het laatste race weekend op de kalender en daar ging de Duitse veertienjarige rijder Kevin Orgis er met de beker voor de seizoenoverwinning vandoor. Voor de Ducati 3Dcup staan er nog twee races op het programma tijdens de Battle of the Nations 11 oktober 2015 op Assen, maar desondanks was het na de tweede race op Zandvoort al duidelijk dat Atiba Belgrave kampioen gaat worden in de Pro Klasse, zijn voorsprong in punten is door de achtervolgers niet meer in te halen. In de Supersport klasse van het Open Nederlands kampioenschap werd Chris Nobel dit weekend gehuldigd als nieuwe kampioen. Ook de Supersport klasse staat nog aan de start in Assen op 11 oktober, maar Chris heeft reeds voldoende punten binnen gehaald om zich kampioen te mogen noemen.

Nieuwe samenwerking
Voor de vele officials en baancommissarissen die nodig zijn voor motor races op het Circuit van Zandvoort waren motoren ook wat onbekend. De vaste mensen van het circuit zijn voornamelijk gewend aan auto evenementen, maar in samenwerking met officials en baancommissarissen van zowel MAC Zandvoort als het TT circuit Assen, werd het een succesvol event. Een succesvolle samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is. Martin van de Pavert, wedstrijdleider van de KNMV en zeer ervaren op het circuit van Zandvoort zei “eigenlijk is het niet heel anders, twee wielen extra maar met de grote ervaring die deze mensen hebben komt het helemaal goed”.

Bron: Ciel Your Event


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief