Skip to main content

SHOEI GT-AIR II, het goede verbeterd

Gepresenteerd in 2013 viert de Shoei GT-Air dit jaar zijn eerste lustrum. En dat doet de integraalhelm voor de (sportieve) toerrijder op uiterst gepaste wijze, en wel met een fikse modelupdate. De nieuwe GT-Air II borduurt daarbij uiteraard voort op de bewezen basis van zijn voorganger en combineert draagcomfort en veiligheid met diverse praktische functionaliteiten!

Die basis begint natuurlijk bij de buitenschaal, die in het geval van de GT-Air II is gemaakt van hoogwaardige glasvezel composiet, volgens de zeer sterke AIM multilayer constructie. De verandering voor de II beginnen overigens al bij het design van de in een windtunnel ontwikkelde helmschaal, die nu niet alleen is voorzien van een nekspoiler, maar ook van een uitsparing voor Sena’s SRL 2 bluetoothmodule, die daardoor perfect in de helmschaal geïntegreerd zit. De buitenschaal is er in drie maten, waardoor een optimale pasvorm, toch een van de basisvereisten van de moderne sportieve toerrijder, is gewaarborgd. Daarnaast zijn ook diverse functionaliteiten van de GT-Air verder verfijnd en/of geoptimaliseerd. Het ventilatiesysteem bijvoorbeeld, dat met drie inlaat- (op voorhoofd en kin) en twee uitlaatopeningen op het achterhoofd nog effectiever zijn werk doet. En mag het nog luchtiger, dan kan het vizier nu in een verkoelende, subtiele ventilatiestand worden gezet. Verder is de GT-Air II ook voorzien van het nieuwe QSV-2 zonnevizier, dat in vergelijking met zijn voorganger niet alleen een groter oppervlak heeft, maar ook is voorzien van een snelvergrendeling, dat het wisselen of reinigen tot een koud kunstje maakt. De uitrusting wordt verder gecompleteerd met onder meer een Pinlock anti-condens vizier en een praktische rvs ratelsluiting, evenals een uitneem- en wasbaar interieur. De wangkussens daarvan zijn er in drie verschillende diktes voor een indivisuele pasvorm. En die laatste kan trouwens dankzij de uitneembare centerpad ook nog volledig gepersonaliseerd worden middels het Shoei Personal Fitting System (SPFS).

Een regelrechte alleskunner op helmgebied dus, deze nieuwe GT-Air II. En al even veelzijdig als de helm zelf, is het kleurenspectrum waarin ‘ie leverbaar is. De in de maten XS tot en met XXL leverbare helm is er namelijk in een zevental uni-uitvoeringen en niet minder dan acht graphic designs. Prijzen beginnen bij € 499,-. Inclusief B.T.W. De nieuwe GT-Air II ligt nu bij de dealer.

HIGHLIGHTS SHOEI GT-AIR II

Buitenschaal:
– glasfiber composiet
– AIM-technologie
– helmschaal in drie maten

Interieur:
– uitneem- en wasbaar
– wangkussens in drie maten
– geschikt voor Shoei Personal Fitting System (SPFS)

Uitrusting:
– geïntegreerd, optisch zuiver zonnevizier met snelvergrendeling
– rvs ratelsluiting kinriem
– snelwisselmechanisme vizier
– uitgebreid ventilatiesysteem
– Pinlock-vizier (meegeleverd)

Maten: – XS t/m XXL

Kleuren:
– 7 uni-kleuren
– 8 designs

Prijs:
– uni-uitvoering vanaf € 499,00
– metallic/mat € 529,00
– graphic €629,00


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws