Selectie 2016 seizoen Molenaar NSF100 Championship bekend

De selectie voor seizoen 2016 van het Molenaar NSF100 Championship is bekend. 21 jongens en 1 meisje wisten zich te kwalificeren voor het prestigieuze wegracekampioenschap voor jeugd. Met een leeftijd variërend van 9 t/m 14 jaar gaan deze kids komend seizoen uitmaken wie de nieuwe Nederlands Kampioen NSF 100 wordt.

Maar liefst tien nieuwe coureurs die hun ervaring al hebben opgedaan in het minibiken, cross en NSF 100 maken in 2016 de overstap naar het Molenaar NSF100 Championship. De selectie wordt verder aangevuld met elf rijders die vorig jaar al in de selectie zaten en er komend seizoen nog een jaartje aan vastplakken. Organisator Carla Molenaar is tevreden over de nieuwe lichting: “Een paar maanden geleden hebben we een selectie op het circuit gedaan. Toen zagen we al veel nieuwe talenten rijden. Een aantal jongens hebben we geadviseerd om eerst nog een jaartje te gaan minibiken. Twee jongens die we voorlopig geselecteerd hebben zullen progressie moeten laten zien tijdens het eerste trainingsweekend alvorens we hen definitief aan de selectie toevoegen. Gezien de achtergrond van de nieuwelingen en de ervaring van de bestaande rijders verwacht ik een ontzettend spannend seizoen. Wij kijken al uit naar het eerste trainingsweekend!”

Red Bull MotoGP Rookies Cup
Het Molenaar NSF100 Championship wordt inmiddels gezien als dé kweekvijver voor jong wegracetalent. Oud kampioenen Bo Bendsneyder, Walid Soppe, Victor Steeman, Robert Schotman, Livio Loi en Scott Deroue reden al eerder in deze internationale talentenklasse.
Molenaar vervolgt: “De Rookies Cup is de perfecte opstap om uiteindelijk in de Grand Prix’s terecht te komen. Vrijwel al onze kampioenen hebben het inmiddels geschopt tot deze internationale competitie en daar doen we het natuurlijk voor. Je ziet dat er nu een goede doorstroming vanuit de minibikes komt naar de NSF cup toe. Dat is goed voor de sport en goed voor de ontwikkeling van de jonge talenten die willen doorstromen. Wij bieden hen een mooie opleiding waar ze veel profijt van hebben de komende jaren.”

De volledige selectie 2016 ziet er als volgt uit:
# 2 Mieke Abbink
# 3 Maik Duin
# 4 Nick Gepken
# 5 Valentino Imbrogiano
# 6 Luuk de Ruiter
# 7 Ruben Bijman
# 8 Kas Beekmans
# 9 Colin Velthuizen
#10 Marnick Kloosterman
#11 Djoy Blommers
#12 Kay van Steenbergen *
#14 Selwin Hamden
#15 Melvin van der Voort
#17 Gijsbert Koetsier
#19 Timo Wieme
#20 Rick Kooistra
#24 Roy Klompmakers *
#28 Loran Faber
#54 Galip Satici
#66 Dion Otten
#113 Dinand Heijnen

*Wordt pas definitief toegevoegd na besluit op 20 maart tijdens het eerste trainingsweekend.

Kijk voor de volledige agenda en al het overige nieuws op www.nsf100championship.nl. Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws, of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief