Skip to main content

Samenwerking KNMV en Yamaha R3 Cup Nederland

Naast de bestaande GAMMA Yamaha R125 Cup zal Yamaha Motor Europe, branche Nederland met ingang van seizoen 2017 een nieuwe Nederlandse wegrace klasse introduceren: de Yamaha R3 Cup. Yamaha Motor Europe, branche Nederland heeft de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met Wilco Zeelenberg, Joey Litjens en Bob Withag hard gewerkt aan een nieuwe wegrace klasse rondom de Yamaha YZF-R3: de Yamaha R3 Cup. Een nieuwe wegrace klasse in een zeer competitieve omgeving waarbij alle rijders op gelijkwaardig materiaal rijden. Leeftijdsgrens voor de Yamaha R3 Cup is van 15 tot en met 26 jaar, met een instroommogelijkheid vanaf 14 jaar. Maar dit is enkel mogelijk met een voortraject in de GAMMA Yamaha R 125 Cup. 

Achter de schermen is er hard gewerkt om de Yamaha R3 Cup goed op te zetten en nu kan Yamaha Europe, branche Nederland met trots melden dat men overeenstemming heeft weten te bereiken met de KNMV over een samenwerking en het mede ondersteunen van de nieuwe Yamaha R3 Cup. Zo zal de KNMV de internationale wegracelicenties verzorgen, zal er bij alle Yamaha R3 Cup evenementen een KNMV coach aanwezig zijn, zal de KNMV faciliteren in trainingsmogelijkheden en support verlenen bij de doorstroming vanuit deze klasse naar EK en/of WK niveau.

Camiel van Berkesteijn, Sporttechnish Manager KNMV:
“We zijn blij als KNMV om ons steentje bij te kunnen dragen aan dit initiatief. Als bond juichen we het toe dat commerciële partijen zich actief bezighouden met de jeugd en talentontwikkeling. De nieuwe Yamaha R3 Cup is een initiatief dat verder gaat dan alleen een nieuwe wegrace competitie. Zo heeft Yamaha voor wat betreft het begeleiden van jonge talenten het nieuwe bLU cRU programma ontwikkeld, een fantastisch internationaal plan. Toen we door Yamaha benaderd werden met de vraag om hier een steentje aan bij te dragen, hebben we hier binnen de KNMV heel serieus naar gekeken en vervolgens besloten om dit initiatief te ondersteunen.”

Ton van Geenhuizen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branche Nederland:
“Als Yamaha zijn we trots en blij dat de KNMV de nieuwe Yamaha R3 Cup mede gaat ondersteunen. De sponsoring van de KNMV is voor Yamaha belangrijk omdat de nationale sportbond ons hiermee de bevestiging geeft dat de Cup een belangrijke opleidingsklasse is. Tevens is het voor ons een bevestiging dat we met het nieuwe bLU cRU programma een complete en duidelijke structuur hebben wat betreft talentontwikkeling, een programma waarin we o.a. de altijd zo moeilijke overstap van de kleinere kartbanen naar de grote circuits makkelijker maken.”

In 2017 zullen de Yamaha R3 Cup races verreden worden op circuits in en rondom Nederland. Naast de wedstrijden zal Yamaha voor de deelnemers aan de Yamaha R3 Cup kosteloos een Masterclass organiseren waarbij o.a. Wilco Zeelenberg, Bob Withag en Joey Litjens, de voormalig Grand Prix coureur die door Yamaha Motor Europe, branche Nederland is aangesteld als coördinator van de Yamaha R3 Cup, aanwezig zullen zijn.

bLU cRU programma
Het bLU cRU programma van Yamaha is een platform ter ondersteuning van de volgende generatie jong talent in zowel het wegracen als off-road racen. Het platform creëert een veilige, professionele omgeving om de toekomstige sterren te stimuleren, te vormen en vooruit te helpen. Dit gebeurt door de professionele begeleiding en ongeëvenaarde ervaring van Yamaha Racing. Het bLU cRU platform is ook ruim vertegenwoordigd aan de top van elke racediscipline waarin Yamaha wereldwijd meedoet. De officiële Yamaha Racing coureurs in WorldSBK, WSS, MXGP, Enduro en Dakar zijn bLU cRU ambassadeurs, zij zijn een voorbeeld voor de nieuwe generatie coureurs. Zij houden kernwaarden hoog voor wat betreft het racen en het vertegenwoordigen van Yamaha als fabrikant. Dit zie je terug in onder andere de prestaties, training, toewijding, respect en fitheid. Het succes en gedrag dat zichtbaar is voor de ogen van zowel de media als de fans, laat de norm van de nieuwe bLU cRU generatie zien.

Yamaha YZF-R3
De Yamaha YZF-R3 is een motorfiets die gebruik maakt van de geavanceerde technologie van de
R-serie. Het hart van de Yamaha YZF-R3 is één van de meest geavanceerde tweecilinders in zijn klasse, met een maximum vermogen van 30,9 kW bij 10.750 tpm (standaard setting). Om het sterke DNA van de R-serie te benadrukken, is de Yamaha YZF-R3 uitgerust met een extra lange swingarm die is afgeleid van de R1. Dankzij dezelfde swingarm en wielbasisverhouding als zijn bekende grote broer, heeft deze 321cc supersport een geweldige koersvastheid en wordt het vermogen hierdoor efficiënter overgebracht naar het wegdek. Vanuit iedere invalshoek is het duidelijk waar de R3 zijn aansprekende uiterlijk vandaan heeft! Het aerodynamische kuipwerk met de karakteristieke lijnen, de kenmerkende korte uitlaatdemper en de omhoog lopende achterkant zijn sterk beïnvloed door het uiterlijk van de Yamaha YZR-M1 van Valentino Rossi en Maverick Viñales.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws