Skip to main content

Salon Brussel 2013: hoogdagen voor motorliefhebbers

De Belgische organisatie FEBIAC stelt opnieuw alles in het werk om motorliefhebbers een geweldige 10 dagen te bezorgen tijdens Het Salon 2013 in Brussel. Naast de aanwezigheid van zowat alle grote merken op het gebied van motoren, scooters en al wat er bij motorrijden komt kijken, biedt de salonorganisator de motorliefhebber nog tal van extra’s. De Biker Parade is inmiddels een vertrouwde afspraak, maar ook de Nacht van de Motor staat terug op het programma, net als een reeks andere spectaculaire demonstraties en shows.

2013 modellen
Op alle dagen van het Salon vinden de bezoekers in de motorpaleizen 1 en 3 vanzelfsprekend de nieuwste motoren en scooters, maar ook trikes, quads en natuurlijk alle toebehoren, accessoires en kledij. Verder vindt u er als bezoeker alle informatie over motorreizen, opleidingen en circuitstages. Verder verzorgt MotorCycleCouncil een stand met alle informatie over motorrijden, van rijopleiding en bijscholing, over verzekering tot de fiscale aspecten van motorrijden in professionele context. En met de stand van de politie, de FOD Mobiliteit en Vervoer en het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid komt er ook een ‘veiligheids- en sensibiliseringsdorp’.

Biker Parade
Op zaterdagnamiddag 12 januari is er een de nieuwe editie van de Biker Parade. Net zoals bij de editie van vorig jaar verzamelen de motorrijders vanaf 15u op de Esplanade van het Jubelpark, daar waar meer dan 100 jaar geleden de eerste salons werden georganiseerd. Van daar gaat het in groep naar de Heizelpaleizen. Stijn Vancuyck, adviseur gemotoriseerde tweewielers bij FEBIAC, geeft de motorrijders opnieuw afspraak voor deze exclusieve parade: “De nieuwe formule voor de Biker Parade zoals we die vorig jaar voor het eerst probeerden, bleek een schot in de roos. En dus komt de parade er opnieuw: heel veel deelnemers hebben ons laten weten hoe blij ze waren dat de Biker Parade – na enkele jaren afwezigheid – terug was. En dus maken we er ook dit jaar weer een feest van voor de échte ‘motard’. Vanzelfsprekend blijft deelnemen aan de parade gratis. Deelnemers moeten zich wel vooraf inschrijven via de website: www.bikerparade.be. Deelnemers aan de parade krijgen gratis parkeerplaats én gratis toegang.

Nacht van de Motor voor iedereen
Op zaterdag 19 januari 2013, de laatste zaterdag van het komende Salon, nodigen FEBIAC en MotorCycle Council iedereen uit om tijdens een exclusieve nocturne de motorpaleizen te komen bezoeken. Die blijven die avond speciaal tot 22u geopend voor elke motorliefhebber, ongeacht of die nu al actief motorrijder is of niet. Noteer dat de andere paleizen (bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen) die avond gesloten blijven. Hou je van het motorijden zelf, of van de sfeer die rond motorrijden hangt, noteer dan alvast de avond van 19 januari in je agenda!

NIEUW: Shows en animatie
Kent u de ‘Globe of Death’, die grote stalen bol waarin een of meer waaghals-motorrijders rondtollen? Een absoluut spectaculaire animatie en dit jaar voor het eerst te zien op ons salon. Maar dat is niet de enige bijzondere animatie die de motorpaleizen zal sieren: in samenwerking met Fred Crosset – wereldbefaamd en uiterst spectaculair Belgisch trialrijder – komen er ook dagelijks trialdemo’s.

Nog niet genoeg gehad? Dan verwijzen we graag naar de motorstuntshows die eveneens gepland staan….

U merkt het, op het motorsalon 2013 komt u gewoon ogen te kort!


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws