Skip to main content

Ride to Match: motorrit voor stamceldonoren

Ride to Match gaat vanaf 26 mei 2024 in zeven dagen ongeveer 2500 kilometer langs de grenzen van Nederland motorrijden. Het is een initiatief van Alex van Leeuwen samen met Marco van den Besselaar, in samenwerking met Stichting Matchis, het Nederlandse centrum voor stamceldonoren. Ze proberen op deze manier mensen attent te maken op het worden van stamceldonor, het belang ervan en dat je daarmee letterlijk levens kan redden. Het registreren van stamceldonoren kost Matchis meer dan € 35,-, daarom is het inzamelen van geld ook belangrijk!

Waarom gaan we dat doen?

Het neefje van Alex is 13 en lijdt aan MDS/AML. Zonder beenmergdonor was de kans op overleven nihil. Gelukkig heeft hij een donor gevonden via stichting Matchis en gaat het “redelijk” met hem. Om een voorstelling te geven, er zijn wereldwijd 41 miljoen donoren en voor hem was er slechts 1 donor die een match voor hem was. Voor hem is dat natuurlijk zeer goed nieuws, maar het laat duidelijk zien hoe lastig een donor te vinden is.

Rachelle uit België heeft dat geluk niet, zij is slechts 3 jaar oud en heeft tot op heden nog geen stamceldonor gevonden en zonder donor ziet het er heel slecht uit voor haar. Woorden kunnen niet beschrijven wat voor een gevoel dat moet zijn voor haar en de familie.

Er zijn zoveel meer kinderen en volwassenen die wachten op een geschikte donor, vandaar dat wij op deze manier aandacht willen genereren voor het donorschap en stichting Matchis, met de oproep: wordt stamceldonor en/of doe een donatie!

Wat gaan wij doen?

Wij gaan in 7 dagen langs bijna alle landsgrenzen van Nederland rijden op gesponsorde motoren van CFMOTO. We starten in Delden of Hengelo daar zijn we nog mee bezig en rijden in verschillende etappes van zuid naar west en van noord naar oost. Tijdens onze tochten zullen wij langs verschillende sponsoren en andere locaties rijden, die ons initiatief een warm hart toe dragen. De route is als het volgt ingedeeld. Het precieze start- en eindpunt zullen later bekend gemaakt worden.

Ride to Match route

 • Dag 1: Delden-Heerlen
 • Dag 2: Heerlen-Tilburg
 • Dag 3: Tilburg-Dishoek
 • Dag 4: Dishoek-Hoek van Holland
 • Dag 5: Hoek van Holland- Harlingen
 • Dag 6: Harlingen-Winschoten
 • Dag 7 Winschoten-Delden

Hoe kan jij helpen?

Je kunt ons op verschillende manieren ondersteunen. Van het opzetten van een eigen team(activiteit), het meerijden op je eigen motor of gewoon simpel weg geld doneren via www.ridetomatch.org.

Mogelijkheden op een rijtje

 • Eigen actie aanmaken: Je kunt zelfstandig of als school, sportclub etc. een actie beginnen om ons initiatief te ondersteunen. Jullie krijgen een eigen sponsorpagina en alle opbrengsten worden gelijk aan onze actie gekoppeld.
 • Een dagticket kopen en meerijden: Je kunt solo een dag meerijden op je eigen motor en een dagticket kopen € 14,-. Je kunt ook onderweg aansluiten en een klein stukje meerijden.
 • Een eigen team oprichten om mee te rijden: Misschien zijn er binnen jouw vriendengroep meerdere mensen die motor rijden en mee willen doen? Hoe leuk is het dan om een eigen team op te richten en mee te rijden. Of je wilt je aansluiten als motorvereniging. Hoe leuk is het om dan een eigen teampagina te hebben. Een ander voordeel is dat je met een eigen teampagina je ook nog extra sponsorgeld binnen kunt halen. Maar is absoluut geen verplichting.
 • Aansluiten bij een bestaand team:Je kunt je aansluiten bij een team en een dag meerijden op je eigen motor.
 • Etappesponsor worden:  Wordt etappesponsor voor € 350,-. Als etappesponsor wordt je vermeld op diverse (social) mediakanalen. Er zijn per dag 4 plekken beschikbaar dus wees er snel bij en mail alex.vanleeuwen@me.com 06-11782914

Wil je op een andere manier sponsoren neem dan contact op met ons: alex.vanleeuwen@me.com 06-11782914.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws