Recordverkopen BMW in Nederland

Met nog één maand te gaan in 2019 hebben alle BMW Group merken de verkooprecords van het jaar ervoor al verbroken. Bij BMW Motorrad was al op 25 oktober het 2002-record van 2131 registraties verbroken en op 30 november stond de teller op 2271 registraties. Wurst: “De magische grens van 2300 komt daarmee wel heel dichtbij. En nog belangrijker: het tien jaar marktleiderschap is met deze cijfers zo goed als zeker. Geen ander land ter wereld heeft dit eerder weten klaar te spelen!” 

BMW noteerde afgelopen 30 november 21.141 registraties, ofwel 2,3 procent meer dan in geheel 2018 waarin een recordaantal van 20.672 registraties werd behaald. Ook MINI liet een all-time high zien dankzij 6.861 registraties, 51 stuks meer dan in geheel 2018.

“Het succes van BMW en MINI kunnen we toeschrijven aan verschillende oorzaken”, verklaart Stefanie Wurst, Algemeen Directeur BMW Group Nederland. “De gehele 8 Serie is compleet met een coupé, cabrio en Gran Coupé en samen met de X7 en de vernieuwde 7 Serie hebben we in het luxesegment nu het aantrekkelijkste en breedste aanbod. Verder zijn onze traditionele bestsellers, de 3 Serie en de 1 Serie, dit jaar geheel vernieuwd. Bij MINI zorgden net als vorig jaar met name de grotere modellen, de pas vernieuwde Clubman en de Countryman, voor een toename van de verkoop.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief