Skip to main content

Recordstijging in motorverkoop 2023

Volgens de officiële cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC werden er in 2023 maar liefst 17.501 nieuwe motorfietsen geregistreerd, een opmerkelijke stijging van 13 procent ten opzichte van het voorgaande jaar met 15.483 registraties. Martijn van Eikenhorst, sectiemanager Motoren bij RAI Vereniging, deelde enthousiast zijn mening: “Een absoluut topjaar voor de motorbranche.”

De groei van geregistreerde nieuwe motoren gaat hand in hand met een toename van het aantal motorrijbewijzen. Hoewel motorrijden vaak wordt geassocieerd met plezier en ontspanning, wordt het steeds vaker gezien als een serieus alternatief voor auto’s of openbaar vervoer, vooral in woon-werkverkeer. Uit een onderzoek in opdracht van RAI Vereniging, uitgevoerd door Moventem, blijkt dat 7 procent van de forenzen een motorfiets bezit.

Motorrijders: ga motorrijden!

Van Eikenhorst benadrukt de potentie van deze doelgroep “Als ongeveer een kwart van de motorrijbewijshouders de motor voor woon-werkverkeer gebruikt, kan het fileleed aanzienlijk worden verminderd. Mede door de minimale ruimte die een motorfiets inneemt in vergelijking met een auto. Het gebruik van motoren, scooters en elektrische voertuigen kan ook bijdragen aan schoner stadsverkeer met minder CO2-uitstoot.” Desondanks erkennen werkgevers de motor nog niet volledig voor woon-werkverkeer, ondanks de aanwezigheid van 800.000 motoren en 1,5 miljoen Nederlanders met een motorrijbewijs.

Link: Yamaha marktleider verkoopcijfers motoren 2023 na 13 jaar BMW (met alle verkoopcijfers)
Link: Verkoopcijfers motoren: analyse Top 5 van 2023
Link: Verkoopcijfers motoren: vooruitzicht 2024

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws