Skip to main content

Record verkopen Ducati

Na een positief eerste kwartaal sluit Ducati de eerste zes maanden van 2023 af met groeiende leveringscijfers. De in Bologna gevestigde fabrikant leverde een recordaantal van 34.976 motorfietsen af in de loop van het semester en realiseerde daarmee een groei van 5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2022.

Francesco Milicia, Ducati VP Global Sales and Aftersales: “Dit eerste halfjaar was Ducati’s beste ooit in termen van leveringen. We bereikten een recordaantal van 34.976 afgeleverde motoren, wat bewijst dat onze gepassioneerde klanten ons productassortiment, dat nu breder is dan ooit, blijven waarderen. De knelpunten in de leveringen van vorig jaar zijn nu voorbij, maar de wereldwijde concurrentie op de markt is in het post-Covid-tijdperk heviger, ook vanwege de betere beschikbaarheid van producten. Onze inzet om de tevredenheid van onze Ducatisti te vergroten is sterker dan ooit en hun voortdurende vertrouwen geeft alle mensen in Borgo Panigale een extra motivatie.”

Francesco Milicia

Italië behoudt leidende positie

Aan het einde van het tweede kwartaal van 2023 behoudt Italië de leidende positie onder de Ducati markten met 6.639 afgeleverde motorfietsen en een groei van 10 procent ten opzichte van de periode van vorig jaar. De Verenigde Staten zijn de op een na grootste markt voor het bedrijf met 4.505 motorfietsen, wat een groei van 11 procent betekent ten opzichte van 2022. Duitsland staat op de derde plaats, eveneens met een groei van 13 procent met 4.217 afgeleverde motorfietsen. De meest gewaardeerde motorfiets in het steeds bredere Ducati-gamma is de Multistrada V4 in al zijn versies met 6.382 wereldwijd geleverde modellen tussen januari en juni 2023. De naked sportmotor bij uitstek van Ducati, de Monster, staat op de tweede plaats met 4.299 afgeleverde motorfietsen wereldwijd, terwijl op de derde plaats de Scrambler Ducati 800 familie staat met 3.581 motorfietsen.

Nieuwe kleurenschema’s

Voor 2024 heeft Ducati al vijf nieuwe kleurenschema’s voor haar motorfietsen onthuld. Liefhebberskunnen hun SuperSport 950 S kiezen in de Stripe Livery die wit, grijs en rood afwisselt en de sportieve elegantie van de motorfiets accentueert. De Monster is nu nog stijlvoller dankzij de nieuwe Iceberg White kleur, terwijl de Hypermotard 950 RVE een nieuwe Graffiti Livery Evo heeft, geïnspireerd op street art, die de Ducati fun bike bij uitstek nog meer trendy maakt. Stoutmoedigheid ontmoet prestaties op de Panigale V2 met de nieuwe Black on Black Livery, en het plezier van elke dag reizen vindt een nieuwe sportieve houding op de Multistrada V2 S met het Thrilling Black & Street Grey kleurenschema.

  • Een record van 34.976 motorfietsen werd wereldwijd geleverd in de eerste helft van 2023, 5 procent meer dan in dezelfde periode van 2022
  • De top drie markten voor Ducati zijn gegroeid ten opzichte van vorig jaar: Italië +10 procent, Verenigde Staten +11 procent en Duitsland +13 procent
  • De Multistrada V4 is de meest verkochte motorfiets van het Ducati-gamma met 6.382 afgeleverde motorfietsen in 2023.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws