Skip to main content

RAI Vereniging stimuleert motorrijden

RAI Vereniging wil meer mensen stimuleren om op de motor te stappen. Motorrijden is niet alleen een fantastische beleving, maar bovenal erg efficiënt en helpt bij het terugdringen van de files in en rondom de steden. Daarom lanceert RAI Vereniging vandaag de campagne ‘De slimme rijder is een motorrijder’. 

Uit onderzoek van Transport en Mobility Leuven blijkt dat als 1 op 10 automobilisten overstapt op de motor, het aantal files met 40 procent afneemt. Een Belgische enquête onder motorrijders bevestigt deze uitkomst en concludeert dat de gemiddelde tijdwinst ten opzichte van een auto circa 20 procent is. Dit heeft niet alleen een positief effect op de doorstroming, maar ook op de luchtkwaliteit omdat het verkeer minder lang stilstaat. De meeste motorrijders kiezen voor woon-werkverkeer echter nog altijd voor de auto en gebruiken de motor vooral recreatief. Daar valt nog veel winst te behalen. Om motorrijden te stimuleren start RAI Vereniging vandaag een imagocampagne.

Campagne ‘De slimme rijder is een motorrijder’
De campagne ‘De slimme rijder is een motorrijder’ richt zich op drie doelgroepen:
1. De ruim half miljoen inactieve of ‘slapende’ motorrijders. Zij hebben wel een motorrijbewijs, maar hebben het afgelopen jaar niet meer gereden.
2. Een miljoen potentiële motorrijders. Zij hebben geen motorrijbewijs, maar hebben wel interesse om motor te rijden.
3. De ruim 600 duizend actieve motorrijders. Zij rijden vooral recreatief en slechts een klein deel van hen gebruikt de motor voor het woon-werkverkeer.

Website centraal in doelgroepgerichte campagne
De campagne richt zich per doelgroep op de beleving én de efficiency-voordelen van de motor. Die voordelen zijn onder andere: sneller langs de files, geen parkeerproblemen en besparing op kosten. Voor deze campagne gebruikt RAI Vereniging verschillende communicatiemiddelen. De spil daarvan is de website www.deslimmemotorrijder.nl met daarop relevante en actuele content per doelgroep én een kennisquiz over motorrijden. Voor de winnaars zijn er aantrekkelijke prijzen: een maand rijden op een motor (actieve motorrijders), een motorpak (‘slapende’ motorrijders) en het behalen van een motorrijbewijs (potentiële motorrijders). De website wordt omringd en begeleid door tal van social media om de doelgroepen met interactieve advertenties en banners naar de website te leiden. De campagne start vandaag met de lancering van www.deslimmemotorrijder.nl en heeft een permanent karakter. Dus ook na 2018 kunnen alle typen motorrijders uitdagende acties verwachten.

 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws