Prijzen Aprilia Dorsoduro en Shiver 900 bekend

Aprilia introduceert dit motorseizoen voor de Dorsoduro en Shiver een nieuwe 900cc V-twin met nog meer vermogen en trekkracht. Begin dit jaar beleefden de nieuwe Dorsoduro 900 en Shiver 900 op de Motorbeurs Utrecht al hun nationale primeur, inmiddels zijn de prijzen bekend en zijn beide modellen bij de officiële Aprilia-dealer te bestellen.

Scherp geprijsd
De nieuwe Aprilia Dorsoduro 900 en Shiver 900 arriveren dit voorjaar bij de dealers. Deze week heeft Aprilia de prijzen voor de beide modellen bekendgemaakt, die inmiddels bij de officiële Aprilia-dealers te bestellen zijn.
Aprilia Shiver 900 ABS € 9.694*
Aprilia Dorsoduro 900 ABS € 10.994*

Aprilia Dorsoduro 900
Aprilia breidt het Dorsoduro-programma uit met de nieuwe Aprilia Dorsoduro 900. Vanaf dit voorjaar is de funbike van Aprilia ook leverbaar met een nieuw Euro 4 900cc V-twin blok, dat met een indrukwekkend vermogen van 95 pk bij 8.750 tpm en fors koppel van 90 Nm bij 6.500 tpm voor meer power over een breder toerengebied zorgt. Daarmee staat de Dorsoduro 900 borg voor nog serieuzere prestaties en nog meer rijplezier. Andere nieuwe features van de Aprilia Dorsoduro 900 zijn de elektronische Ride-by-Wire gashendel, een nieuw elektronisch motormanagementsysteem met de rijopties Sport, Tour en Regen, het nieuwe Aprilia traction control-systeem, het vernieuwde, uitschakelbare ABS-systeem en een nieuw, digitaal instrumentarium. Bovendien is de handling verder aangescherpt dankzij de montage van een lichtere Kayaba voorvork met instelbare hydraulische rebound en veervoorspanning, en nieuwe, 2 kg lichtere wielen.

Aprilia Shiver 900
Het nieuwe 900cc V-twin blok van de Dorsoduro debuteert tegelijkertijd ook op Aprilia’s naked bike, de Shiver, wat zich vertaalt in nog meer rijplezier en prestaties van formaat. Wat vermogen en trekkracht betreft presteert het blok voor de Shiver gelijkwaardig ten opzichte van de Dorsoduro.
Tegelijkertijd krijgt de Shiver 900 nieuwe looks voor onder meer de zijkanten van de tank, de flanken en het voor- en achterspatbord. Ook het instrumentarium is geheel nieuw en onderscheidt zich door een digitaal TFT-scherm. Andere nieuwe elementen voor de Aprilia Shiver 900 zijn het aangepaste traction control-systeem en een nieuwe Kayaba voorvork voor nog meer controle en een aangescherpte handling.

*) Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en legeskosten.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief