Prijs en specificaties 2017 Triumph Bonneville Bobber

Op 19 oktober 2016 presenteerde Triumph de nu al legendarische Bonneville Bobber in Londen, een intrede die niet onopgemerkt is gebleven. Vandaag maakt Triumph de prijzen en specificaties bekend en introduceren ze twee nieuwe inspiratie kits, de traditionele “Old school” kit en de en een op drag race geïnspireerde “Quater Mile” kit. Deze kits dienen als vertrekpunt voor het creëren van een eigen Bobber custom of kunnen als complete set gemonteerd worden. 

Bonneville Bobber 
Met zijn weergaloos authentieke uitstraling is de nieuwe Bonneville Bobber ongekend mooi, het is een echte Custom direct uit de fabriek, een brutale schoonheid.. Het ontwerp omarmt de principes van de minimalistische stijl, heeft een gespierd voorkomen en bezit de prestaties die men mag verwachten van een echte Bobber. 

Karakter om van te watertanden, een iconisch silhouette en met zijn gestripte stijl, kruist de nieuwe Bonneville alle hokjes aan van een echte Bobber. Kenmerken zijn een strakke en lage lijn, solozadel, breed en laag stuur, minimaal plaatwerk, kleine koplamp, fraai vormgegeven tank, spaakwielen, brede achterband en de overtuigende looks van een hard-tail. Met zijn elegante en innovatieve ontwerp introduceert de Bobber voor het eerst in dit segment een verstelbare rijpositie. Dit wordt mogelijk gemaakt door een prachtig vormgegeven zwevend solozadel, dat ontworpen is voor maximaal comfort, en een minimalistisch display – beide zijn af te stellen op lengte van de rijder en/of voorkeur van stijl. Om de voor de Bobber zo herkenbare “Hard-Tail” look mogelijk te maken is gebruik gemaakt van een innovatieve achterbrug die geveerd word doormiddel van een enkele verborgen schokdemper. Hierdoor is een dynamisch rijgedrag gegarandeerd zonder enige concessie te doen aan de uitstraling en stijl.

In het hart van de Bobber klopt het segment overtreffende 1200cc Bonneville motorblok met verhoogd koppel, dat speciaal voor de Bobber is afgesteld voor nog meer koppel en vermogen in de lage regionen van het toerenbereik. De krachtbron zorgt samen met de ingekorte “peashooter” uitlaatdempers en de unieke dubbele luchtfilterkast voor een geweldige rijbeleving en een vol Bonneville “Hot Rod” geluid.

Prijzen en beschikbaarheid
De Bonneville Bobber zal vanaf de tweede helft februari 2017 beschikbaar zijn bij de officiële Triumph dealers in de Benelux. De prijs voor de Nederlandse markt is vanaf € 14.900 en in België is de Bonneville Bobber verkrijgbaar vanaf € 12.880,-. De bedragen zijn inclusief btw en kosten voor rijklaar maken. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief