Skip to main content

Yamaha Tenere Travel Trophy keert terug in 2024

2023 is het jaar van 4 decennia Yamaha Ténéré. Deze mijlpaal vierden we afgelopen juni met de eerste editie van de Ténéré Travel Trophy! Meer dan 100 Ténéré-rijders verschenen aan de start. In Noord-Frankrijk werd een Frans château omgedoopt tot Ténéré Town. Na de eerste nacht onder de sterrenhemel stond de Ténéré Experience op het programma, een dag die bol stond van masterclasses, clinics, workshops en outrides op een 33 hectare groot offroad speelterrein om de deelnemers voor te bereiden op de reis. Na deze enerverende dag begonnen de Ténéré rijders met opgewarmde spieren aan de reis van 5 etappes dwars door Frankrijk, Andorra en Spanje. De deelnemers beleefden een onvergetelijk motoravontuur tot aan de finishlijn in de Spaanse Pyreneeën.   

Het evenement werd een daverend succes. Het enthousiasme van de deelnemers was overweldigend. “Dit was zo ongeveer de beste week van mijn leven” en “ik voelde me een week lang wereld kampioen” zijn slechts twee van de vele positieve reacties na afloop van de reis.

Explore New Horizons

Een vervolg blijft dan ook niet uit. De Ténéré Travel Trophy keert terug in 2024. Het concept van de eerste editie is komend jaar de basis voor een geheel nieuwe reiservaring. De slogan “Explore New Horizons” komt bij de tweede editie helemaal tot zijn recht tijdens de avontuurlijke motorreis waarin deelnemers vier landen doorkruisen. Op zaterdag 8 juni ontmoeten 150 avonturiers elkaar bij het eerste bivak in de Duitse deelstaat Beieren. Na de Ténéré Experience op zondag 9 juni, begint op maandag 10 juni de reis van 5 etappes door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Deelnemers kunnen rekenen op routes van de gebaande paden, met een flinke dosis onverharde wegen. Voor wie dat wil zijn er volledig verharde alternatieve routes beschikbaar. De routes leiden door prachtige landschappen met adembenemende uitzichtpunten en interessante bezienswaardigheden.

Geen race

Ook al is de Ténéré Travel Trophy geen race; elke dag zijn er nieuwe uitdagingen waarmee de deelnemers punten kunnen verdienen om in het klassement te stijgen. Op vrijdag 14 juni zal de top 3 Ténéré Travelers gehuldigd worden op het podium.

Na het ontbijt op zaterdag 15 juni is het programma afgelopen en vervolgt iedereen zijn eigen weg met motortassen vol onvergetelijke herinneringen.

Meer offroad

De organisatie heeft geluisterd naar de feedback van de deelnemers. Voor liefhebbers van onverharde wegen is er meer offroad. Deelnemers die gebruik maken van de optionele Dealer Package reizen terug per vliegtuig in plaats van bus. Het bagagetransport dat onderdeel is van de Dealer Package is vanaf nu ook los bij te boeken.

Ondanks dat het evenement ingericht is om iedere nacht in Ténéré Town te kamperen, is er de mogelijkheid om iedere nacht een kamer te boeken in de nabije omgeving.

De ticketprijs voor het evenement bedraagt € 999,00. Deelnemers hebben de mogelijkheid om een optioneel Dealer Package af te nemen voor € 800,00, waarbij de deelnemer kan genieten van diverse gemakken: een check-up van de motorfiets bij de dealer, motortransport, bus- en vliegreis en bagagetransport. Voor € 200,00 is het bagagetransport ook los te boeken.

Voor deelname kan men zich aanmelden via https://www.teneretraveltrophy.com/

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws