Skip to main content

Yamaha organiseert Ténéré Travel Trophy in 2023

Yamaha Motor Europe, branch Benelux, organiseert in 2023 de Ténéré Travel Trophy. Een geheel nieuw reisevenement, exclusief voor Yamaha Ténéré rijders.

In 2023 bestaat de Yamaha Ténéré 40 jaar. In de afgelopen vier decennia heeft de Ténéré een glansrijke carrière opgebouwd en daarbij diverse rally’s gewonnen en menig wereldreiziger probleemloos rond de wereld gevoerd. Deze mijlpaal viert Yamaha Motor Europe, branch Benelux, met de Ténéré Travel Trophy. Tijdens dit reisevenement krijgen 200 Yamaha Ténéré rijders de kans om in een unieke setting het avontuurlijke karakter bij henzelf en hun motorfiets naar boven te halen.

Het bos rondom een Frans château in het noorden van Frankrijk is omgedoopt tot Ténéré Town. Op deze plek, die doet denken aan een echt rally bivak, ontmoeten de avonturiers elkaar op zaterdag 10 juni 2023. Na de eerste nacht onder de sterrenhemel staat de Ténéré Experience dag op het programma. Op een 33 hectare groot offroad speelterrein worden trainingen gegeven en staan proeven klaar, zodat alle deelnemers zich optimaal kunnen voorbereiden op de reis richting het zuiden.

Vijf etappes door Frankrijk, Andorra en Spanje

Van 12 tot en met 16 juni 2023 worden 5 avontuurlijke etappes tijdens de Yamaha Ténéré Travel Trophy verreden door Frankrijk, Andorra en Spanje. Tijdens de etappes kunnen de deelnemers rekenen op routes van de gebaande paden, met een flinke dosis onverharde wegen. Volledig verharde alternatieve routes zijn beschikbaar. De routes leiden door prachtige landschappen met adembenemende uitzichtpunten en interessante bezienswaardigheden.

Ook al is de Ténéré Travel Trophy geen race. Elke dag zijn er nieuwe uitdagingen waarmee de deelnemers punten kunnen verdienen om in het klassement te stijgen. Op vrijdag 16 juni zal de top 3 Ténéré Travelers gehuldigd worden op het podium. Na het ontbijt op zaterdag 17 juni is het programma afgelopen en vervolgt iedereen zijn eigen weg met motortassen vol onvergetelijke herinneringen.

Ondanks dat het evenement ingericht is om iedere nacht in Ténéré Town te kamperen, is er de mogelijkheid om iedere nacht een kamer te boeken.

De ticketprijs voor het evenement bedraagt € 999,-. Deelnemers hebben de mogelijkheid om een optioneel Dealer Package af te nemen voor € 700,-, waarbij de deelnemer kan genieten van diverse gemakken: een check-up van de motorfiets bij de dealer, motortransport, busreis en bagagetransport.

Voor deelname kan men zich aanmelden via https://www.teneretraveltrophy.com/

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws