Skip to main content

Yamaha Tenere Spirit Experience 2023 totaalpakket

De in 2019 geïntroduceerde Yamaha Ténéré 700 heeft een spannende nieuwe wereld van vrijheid en avontuur geopend voor meer dan 40.000 Europese rijders. Met zijn CP2-motor met grote koppel, zijn wendbare besturing en zijn grote actieradius op vrijwel elk terrein is de Ténéré 700 de meest veelzijdige motorfiets die Yamaha ooit heeft geproduceerd.

De Ténéré is gebouwd met hetzelfde robuuste DNA als de originele Yamaha XT-motoren die de allereerste Dakar Rally wonnen en die al meer dan 40 jaar meestreden om een podiumplaats in ‘s werelds zwaarste evenement. Daarmee ontketent de Ténéré de avontuurlijke geest van een rijder en stelt hij iedereen in staat te ontdekken wat er achter de volgende horizon ligt.

Tunisia Desert Challenge en Erzberg Rodeo

De Ténéré is niet alleen de ultieme Adventure-motorfiets voor rijders die op zoek zijn naar een lichtgewicht machine die de verrr reizen doorstaat, maar heeft in 2022 ook zijn uitstekende rallyprestaties bewezen. Alessandro Botturi, de legendarische rijder van het Ténéré World Raid Team, won er de Tunisia Desert Challenge mee. Zijn teamgenoot Pol Tarrès schreef off-roadgeschiedenis door zijn Yamaha Ténéré 700 op de Erzberg Rodeo verder te brengen dan enige andere 2-cilindermachine.

Door de werelden van Touring, Rally en Enduro als geen andere machine samen te brengen, is de Ténéré ongetwijfeld het meest opmerkelijke Adventure-model dat ooit door Yamaha is gebouwd.  Nu staan we voor een nieuwe horizon en brengen we klanten dichter bij de ware betekenis van het woord Ténéré met iets wat het echte Rally Racing heel dicht benadert. Yamaha heeft een geheel nieuwe, meeslepende Ténéré Spirit Experience gecreëerd. Die biedt nog meer mogelijkheden voor Ténéré-rijders met honger naar avontuur en aandacht voor onze toewijding aan Riders for Health.

Nieuwe Ténéré Spirit Experience voor 2023

Yamaha zet zich volledig in om ervoor te zorgen dat elke rijder de kans krijgt om ten volle van zijn Ténéré te genieten in uiteenlopende rijsituaties. Voor 2023 introduceert Yamaha de exclusieve nieuwe Ténéré Spirit Experience waarin Ténéré-eigenaren kunnen deelnemen aan enkele van ‘s werelds beroemdste woestijnrally-evenementen (Rally Raid), samen met het officiële Yamaha World Raid Team.

In totaal worden 20 Yamaha-klanten en hun motorfietsen vervoerd naar de door hen gekozen woestijnrally. Daar volgen ze zowel de eigenlijke route als een parallelle route met de deelnemers aan de race en verblijven ze elke avond samen met het raceteam in het bivak. Voor veel rijders zal dit een unieke ervaring zijn die voor altijd in hun geheugen gegrift zal blijven, en voor anderen kan het de wens aanwakkeren om in de toekomst deel te nemen aan een woestijnrally.

De Ténéré Spirit Experience wordt door Marc Bourgeois namens Yamaha georganiseerd via zijn bedrijf MBSM. Hij is voormalig Enduro-kampioen en manager van het Dakar Racing Team. Het evenement staat open voor eigenaren van een Yamaha Ténéré die hun avontuurlijk rijden naar een ander niveau willen tillen en een echte smaak van een woestijnrally willen krijgen, maar zonder de intense druk van de competitie, terwijl ze ook de schoonheid van de landschappen kunnen ervaren. 

Totaalpakket van start tot finish

De Ténéré Spirit Experience is een allesomvattend totaalpakket dat is ontworpen om elk aspect van de voorbereiding, de vluchten, het vervoer van de motorfiets en elk aspect van deelname aan de door de klant gekozen woestijnrally te dekken. Vóór het evenement kan elke rijder naar een Ténéré Centre gaan om les te krijgen in rij- of navigatievaardigheden. Daarnaast zorgt MBSM voor al het andere van start tot finish, inclusief dagelijkse briefings vóór het evenement, logistiek, technische bijstand, het aanbrengen van GPS-trackers, ontbijt en diner en de camping.

Geschikt voor standaard Ténéré-modellen

Tijdens de Ténéré Spirit Experience evenementen rijden klanten op hun eigen motorfiets, maar ze hoeven zich geen zorgen te maken over te veel aanpassingen. Technici van MBSM zullen elke motorfiets vóór de rit voorzien van speciale wielen en banden en navigatieapparatuur. In sommige gevallen zal de Ténéré van de deelnemer ook moeten worden uitgerust met een extra brandstoftank voor specifieke evenementen.

Doe mee met het Ténéré World Raid Team bij vier legendarische evenementen in 2023

Het team van Marc Bourgois (MBSM) krijgt de leiding over zowel de raceorganisatie als het klantenprogramma onder de paraplu van het Ténéré World Raid Team. Dat maakt een naadloze integratie mogelijk van echte racegeest en klantervaring.

De 2023 Ténéré Spirit Experience omvat vier van de beroemdste woestijnrally-evenementen, te beginnen met de Morocco Desert Challenge in april, gevolgd door de Hellas Rally in mei. Na de zomerstop gaan de Ténéré Spirit Experience en het Ténéré World Raid Team in september verder met de Transanatolia en in oktober sluiten ze af met de Tunisia Desert Challenge.

De Ténéré Spirit Experience-rijders zullen het bivak delen met de Ténéré World Raid Team-rijders Alessandro Botturi en Pol Tarrès. Die nemen deel aan bepaalde wedstrijden en er zullen ook extra gastrijders van topniveau deelnemen aan verschillende wedstrijden.

MBSM Ténéré Centra

De MBSM Ténéré Centra, met een aantal locaties in Frankrijk en Marokko, zijn bedoeld voor rijders die een aanvullende off-roadtraining willen volgen en hun navigatievaardigheden willen ontwikkelen. MBSM krijgt twee Ténéré-centra in Frankrijk en Marokko. Andere landen in Europa hebben ook soortgelijke voorzieningen. Neem contact op met je plaatselijke distributeur voor meer informatie.

Ga voor meer informatie over de Ténéré Spirit Experience en de MBSM Ténéré Centra naar de MBSM-website: https://tenere-spirit-experience.com/

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws