Skip to main content

Yamaha maakt nieuwe prijzen voor 2023 bekend

Yamaha Motor Europe, branch Benelux, maakt de adviesprijzen voor modeljaar 2023 bekend. Met een gemiddelde prijsstijging van 5% kan Yamaha voor het nieuwe brede en veelzijdige productgamma dezelfde hoge kwaliteit waarborgen wat u van Yamaha gewend bent. Hieronder het belangrijkste nieuws over de nieuwe Yamaha-modellen voor u op een rijtje.

Link: volledige 2023 prijslijst motorfietsen Yamaha Motor Nederland

Tracer 9 GT +: Uitblinker in comfort en veelzijdigheid

De nieuwe TRACER 9 GT+ bouwt voort op de sterke punten van de bestaande modellen en wordt geleverd met een reeks van de beste technologieën in hun klasse die ontworpen zijn om elke rit te transformeren door een ongekende veelzijdigheid en controle te bieden. Hij is voorzien van volledig geïntegreerde geavanceerde elektronica, waaronder een radarsensor, Adaptive Cruise Control, een radargestuurd Unified Brake Systeem, elektronische ophanging en intelligente rijstanden, evenals een connected TFT-scherm en volledig geïntegreerde Garmin-navigatie, en is klaar om een nieuw tijdperk van controle in te luiden dat de Sport Touring-ervaring naar een hoger niveau tilt. De Tracer 9 GT+ zal verkrijgbaar zijn vanaf EUR 18.499,-

XMAX 300 Tech Max: Meer MAX dan ooit!

De nieuwe XMAX 300 Tech MAX voor 2023 heeft een nog dynamischer look en gevoel gekregen om zijn status als de ultieme middelgrote motorscooter te onderstrepen. Naast een meer gestroomlijnd en strakker kuipwerk biedt hij nu ook smartphone connectiviteit en Garmin navigatie via een nieuwe multi-thema 4,2 inch TFT-kleurenscherm.  De rijkwaliteit werd verbeterd en het rijcomfort, het remgevoel en de algemene afwerking werden geperfectioneerd zodat elke rit een aangename ervaring wordt voor de rijder. De XMAX 300 Tech MAX staat voor EUR 8.199,- bij de Yamaha-dealer.

NIKEN GT: de beste Sport Touring-evolutie

De sleutel tot de uitstekende rijeigenschappen van de NIKEN GT is Yamaha’s Leaning Multi-Wheel-systeem. Een groot aantal belangrijke verfijningen, waaronder het nieuwe verstelbare scherm, het comfortabele zadel en de herziene achterwielophanging, zorgen voor een nog comfortabelere en opwindendere rit. Het 890 cc CP3 EU5-motorblok met grotere inhoud levert een nog sterker en soepeler koppel voor moeiteloze acceleratie, en het 7-inch TFT-instrumentenpaneel biedt smartphone-connectiviteit en Garmin-navigatie op het volledige scherm. De NIKEN GT zal beschikbaar worden in februari 2023 en de prijs komt uit op EUR 19.499,- .

Meer Yamaha nieuws

Naast deze nieuwe en verbeterde modellen presenteert Yamaha ook talloze upgrades voor bestaande modellen. Zo krijgen de nog altijd mateloos populaire Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition onder andere een 5-inch TFT-kleurenscherm met twee thema’s, smartphone connectiviteit en ABS met 3 modi. Ook de twee nieuwe kleuropties van de XSR125 en de nieuwe XSR700 Legacy brengen een hommage aan de tijden van weleer: onmiskenbare retro-invloeden vervolledigen het moderne ontwerp van deze toppers binnen het Sport Heritage-segment. De nieuwe kleuren van de 2023 NMAX en de Tricity 300 op hun beurt ademen dan weer geavanceerde vooruitstrevendheid. Meer over het productgamma van Yamaha en de nieuwe prijzen vind je op yamaha-motor.eu.

Beste producten, beste prijs

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux maakt de prijsverhoging met gezonde tegenzin bekend. Hij vertelt: Natuurlijk betreuren wij deze situatie. Wij willen zoveel mogelijk mensen de kans geven kennis te maken met onze Yamaha-producten en dat doen wij door klanten een geweldige prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Momenteel kampen wij echter net als de andere motorfabrikanten met een onrustige wereldmarkt. De oplopende inflatie, het wereldwijde grondstoffentekort, de energiecrisis en de verstoorde aanvoerketens als gevolg van de covid-19 pandemie leggen nog steeds een flinke druk op onze prijsstelling. Dat alles optellend restte ons geen andere optie dan de verkoopprijzen te verhogen om onze klanten dezelfde hoge kwaliteit te kunnen blijven waarborgen die zij van Yamaha gewend zijn.”

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws