Skip to main content

Yamaha Motor Benelux niet op Motorbeurs Utrecht 2022 en Salon Brussel

De wereldwijde veranderingen als gevolg van de coronapandemie hebben bij Yamaha Motor Europe, branch Benelux geleid tot een nieuwe, meer dealer-gefocuste strategie. Concreet betekent dit dat het merk haar 2022-modellenlijn zal presenteren op de EICMA-show in Italië, waarna klanten tijdens diverse lokale evenementen bij dealers worden uitgenodigd om de producten zelf te proberen en ervaren. Dit houdt in dat Yamaha begin 2022 niet aanwezig zal zijn op Motorbeurs Utrecht en het Salon in Brussel.

Vertrouwde omgeving

Country Manager Mario Janssen legt uit: “Bij de grote shows kan als gevolg van de pandemie maar een beperkt aantal bezoekers aanwezig zijn. Dit houdt in dat we onze rijders en fans via andere manieren kennis moeten laten maken met onze nieuwe modellen. Dit gebeurt gedeeltelijk online, maar daarnaast beseffen we dat de beleving van klanten met Yamaha producten steeds belangrijker wordt. Daarom willen we klanten een experience laten beleven en zorgen dat ze de producten zelf kunnen ervaren. Onze Yamaha-dealers zijn de belangrijkste contactpersonen voor alle Yamaha-rijders en daarom is het eigenlijk heel logisch dat zij onze klanten deze experience gaan aanbieden. In een vertrouwde omgeving voor zowel de klant als de dealer.”

Yamaha Demo Ride Tour

De belangrijkste nieuwe troef van Yamaha is de Demo Ride Tour. Tijdens deze tour doet een indrukwekkende truck met nieuwe en bestaande motoren lokale Yamaha-dealers aan. Yamaha komt dus naar je toe volgend jaar! Geïnteresseerden krijgen de kans om – geheel vrijblijvend – de hele modellenvloot te bekijken en testritten te maken. Daarnaast zijn er vele andere activiteiten te doen, leuke prijzen te winnen en aanbiedingen te scoren. De Yamaha Demo Ride Tour is dus een grote, lokale show in de vertrouwde omgeving van de lokale Yamaha-dealer. Meer informatie over de Yamaha Demo Ride Tour kun je binnenkort terug vinden op de Yamaha-website.

Yamaha Experience Event

Naast grote lokale evenementen zal er vanuit Yamaha bovendien een groots Experience event georganiseerd worden, zodra alle versoepelingen en maatregelen het toelaten. Tijdens dit unieke event krijgen alle Yamaha fans de mogelijkheid kosteloos en vrijblijvend plezier te maken met allerlei Yamaha producten, naast meet en greets met coureurs, shows, workshops, muziek en nog veel meer.

Betekent dit alles dan dat Yamaha rond het Salon en MOTORbeurs Utrecht helemaal niets doet? Daarover is Mario Janssen duidelijk: “Uiteraard laten we bij Yamaha het Salon en Motorbeurs Utrecht niet stilletjes voorbijgaan. Rijders en fans kunnen dan ook iets heel speciaals verwachten tijdens deze periodes. Hou de Yamaha-socials en website in de gaten!”

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws