Skip to main content

Vernieuwd: 2023 KTM 1290 Super Adventure S

Voor 2023 steekt KTM de rijke basis van de KTM 1290 Super Adventure S – ontworpen om alle soorten terrein te veroveren – in een nieuw jasje en brengt een aantal verfijningen aan, specifiek voor de praktische avonturiers.

Alle ogen worden getrokken naar de twee nieuwe kleurtinten van de 1290 Super Adventure S. De aandacht gaat uit naar de niet te missen oranje-zwarte bekleding of de meer neutrale, maar zeer elegante tint van KTM’s esthetische grijs. Het oranje is een ereteken voor hardcore ontdekkingsreizigers en loopt door tot en met het gesmede aluminium subframe. Deze is op zijn beurt weer ontworpen voor een lager zadel (869 mm of 849 mm) en is zwaar te belasten. Het stijlvolle grijs spreidt zich uit over het bodywork. Hiermee wordt prioriteit gegeven aan wendbaar rijgedrag, vertrouwen aan de voorzijde, comfort, bescherming en herbergt de 23-liter driedelige tank met superieur brandstofbereik. De kleur is net zo aantrekkelijk voor een snelle rit naar kantoor als voor een rit over de landsgrenzen.

Met de 2023 KTM 1290 Super Adventure S is het nu een stuk eenvoudiger om overal en nergens de weg op te gaan dankzij de uitgebreide navigatiesoftware. KTM maakte het 7″ TFT-display al tot een makkie voor personalisering, dankzij de infographics en de menustructuur waardoor de rijder volledige controle heeft over de RIDE MODES, de geavanceerde WP semi-actieve vering, de ABS-instellingen en de adaptieve Cruise Control. Daarnaast is de combinatie van intuïtieve knoppen op het stuur en de snelle toegang tot de technische mogelijkheden van de KTM 1290 Super Adventure S een belangrijk visitekaartje voor één van de vlaggenschipmodellen van het bedrijf. Voor 2023 mikt KTM op nog meer gebruiksgemak. Avonturiers kunnen rekenen op extra opties voor navigatie, waardoor ze niet hoeven te stoppen om een mobiel apparaat aan te passen. De KTM Connect App beschikt nu over Turn-by-Turn+ begeleiding en markeringen van routepunten. Dezelfde functionaliteit strekt zich ook uit tot audiotracks en het opsommen van ‘favorieten’ bij telefoongesprekken. Handen aan het stuur betekent niet alleen meer kilometers maken, maar ook een veilige en plezierige interactie met de KTM 1290 Super Adventure S.

Waarom is de KTM 1290 Super Adventure S nu eigenlijk de ultieme high-performance Adventure-motor? Dat heeft ie onder meer te danken aan het V-Twin LC8-blok dat goed is voor 160 pk en 138 Nm koppel. Deze verwoestende kracht stelt de KTM 1290 Super Adventure S in staat om met plezier te cruisen, door het verkeer te scheuren of snelwegen te verslinden. Het compacte hart van de motor wordt zorgvuldig geregeld door één van het meest geavanceerde elektronische motormanagementsysteem van KTM: deze beheert de configuratie en reactie van de vering, de rijhoogte, ABS, Ride Modes, Tire Pressure Management, Anti-Dive en nog veel meer. De unit past in een licht, tien kilo wegend frame van chroom-molybdeen roestvrij staal, dat zowel geschikt is voor korte ritten, bergpassen als voor lange afstanden. De rest van het pakket past bij een premium motorfiets voor onderweg: de LED-verlichting, opnieuw ontworpen windscherm met verstelmogelijkheden, meerdelig zadel en lichte aluminium jiffy. De lijst en de specificaties hebben al veel waardering ontvangen. De KTM 1290 Super Adventure S kan nog verder worden opgewaardeerd met onder andere optionele elektronische pakketten, een Quickshifter+ en WP Suspension Pro.

De KTM 1290 Super Adventure S is voorzien van een breed scala aan speciaal vervaardigde uitbreidingen en accessoires uit de KTM PowerParts-collectie. Van extra beschermende onderdelen, esthetische accenten tot details, prestatieverbeteringen of reisartikelen zoals bagage, bagagedragers en tassen; de KTM PowerParts zijn even verleidelijk als dat ze goed uitgerust zijn.

Hoogtepunten van de 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S

  • Twee gloednieuwe kleurenschema’s met prominent zwart/oranje en grijs in gradaties
  • Verbeterde navigatiemogelijkheden met Turn-by-Turn+ begeleiding en meer rijmogelijkheden
  • Veelzijdige Euro5 V-twin LC8-motorblok met 160 pk en 138 Nm koppel betekent een wereld zonder grenzen
  • Lichtgewicht ChroMo roestvrijstalen frame met een geometrie die het bochtenwerk en de stabiliteit benadrukt
  • Geavanceerde WP semi-actieve vering met hardware en software die elke route soepel maakt
  • Cutting-edge technologie en Bosch 6D-sensor om het gedrag van de motor en de ABS-instellingen te beïnvloeden
  • Ergonomie en bodywork benadrukken controle, maar ook comfort en vertrouwen. Zithoogte bedraagt 849 of 869 mm
  • Een groot aantal geoptimaliseerde reisgerichte functies: verlichte schakelaars, verbeterde voetsteunen, lichtgewicht aluminium jiffy, verstelbaar windscherm, LED-verlichting en simplistische, maar geavanceerde display
  • Standaard adaptieve cruise control
  • Speciale Mitas Terra Force-R-banden voor de KTM 1290 Super Adventure S garanderen de beste grip en langdurige prestaties

Klik de bagagebanden vast, rits de all-weather-uitrusting dicht, open de GPS, sluit het apparaat aan, sluit je ogen en droom van de weg, het parkoers en de dag die voor je ligt. Ga vanaf januari 2023 met de KTM 1290 Super Adventure S het onbekende tegemoet. Begin de reis bij elke erkende KTM-dealer.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws