Skip to main content

Updates voor 2023 Yamaha Tenere 700 en Tenere 700 Rally Edition

Voor 2023 zijn de Yamaha Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition voorzien van een aantal belangrijke upgrades en verfijningen die het totaalpakket een meerwaarde geven en de positie van deze motoren als ‘s werelds toonaangevende Adventure-modellen verder versterken. Bovendien is de opmerkelijke Ténéré 700 nu toegankelijker dan ooit met de introductie van de 35 kW-versie voor motorrijders met een A2-rijbewijs (niet van toepassing op de Ténéré 700 Rally Edition).

World Raid-stijl 5-inch TFT-instrumentenpaneel

Zowel de Ténéré 700 als de Ténéré 700 Rally Edition zijn uitgerust met het nieuwe 5-inch TFT-instrumentenpaneel. Dit hoogwaardige dashboard biedt de keuze uit twee schermthema’s voor verschillende rijsituaties.

In de “Explorer”-schermmodus ligt de nadruk op de toerentalmeter, zodat de motorrijder zich kan concentreren op het handhaven van het sterkste koppel voor effectieve prestaties bij het rijden op onverharde wegen. Het “Street”-scherm heeft een meer conventionele uitstraling met ronde wijzerplaten in analoge stijl. Beide schermstijlen hebben een duidelijk ontworpen lay-out met goed leesbare pictogrammen en waarschuwingslampjes, zodat de motorrijder zich kan blijven concentreren op de weg of het traject dat wordt afgelegd.

Smartphone-connectiviteit

In contact blijven is nu nog gemakkelijker voor Ténéré-motorrijders, want de modellen voor 2023 zijn uitgerust met een Communication Control Unit (CCU) die smartphone-connectiviteit mogelijk maakt. Om deze connectiviteit te activeren, moet de smartphone van de motorrijder eerst via Bluetooth® aan de motorfiets worden gekoppeld via de gratis Yamaha MyRide-app. Zodra de motorrijder een smartphone heeft gekoppeld, toont het nieuwe 5-inch TFT-scherm alle meldingen van inkomende oproepen, e-mails en tekstberichten. Via de app kunnen de belangrijkste parameters van de motorfiets worden bijgehouden en gecontroleerd.

Indien het systeem daarvoor is ingesteld, kan het de motorrijder ook waarschuwen bij elk technisch probleem dat op de Ténéré wordt gedetecteerd. Ook kan het een melding via e-mail verzenden naar een motorfietsdealer of een andere contactpersoon die door de motorrijder is aangewezen.

De MyRide-app biedt ook vele andere nuttige functies, waaronder het bewaken van alle belangrijke parameters van de motorfiets, het bijhouden van de afgelegde route en het registreren van de afgelegde afstand, versnelling, topsnelheid, hoogteverschillen en nog veel meer. Gegevens kunnen op sociale media worden gedeeld, en vervolgens worden vergeleken en besproken met andere Yamaha Adventure-motorrijders op enkele van de vele toegewijde internetfora en sociale-mediagroepen.

Verbeterde ABS-modi

Het ABS-systeem van het vorige model bood de keuze tussen een AAN- en UIT-modus, maar voor 2023 zijn zowel de Ténéré 700 als de Ténéré 700 Rally Edition uitgerust met een verbeterd ABS-systeem met drie standen. Met dit verbeterde systeem, dat al was ingebouwd op het World Raid-model, kan de motorrijder kiezen tussen volledig AAN, voorwiel AAN, achterwiel UIT en volledig UIT.

Volledig AAN is verplicht bij het rijden op de straat. Voorwiel AAN achterwiel UIT is bedoeld voor gebruik bij gematigde off-roadritten waarbij er niet altijd grip op de weg is, terwijl de modus Volledig UIT geschikt is voor extremere off-roadritten.

Voorbedraad voor Quick-shifter

De Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition zijn voorbedraad voor de montage van een optioneel Quick-shifter-systeem dat nu verkrijgbaar is als origineel Yamaha-accessoire.

Vernieuwde voorremhendel, nieuwe USB-aansluiting, LED-richtingaanwijzers

Voor nog meer duurzaamheid is de voorremhendel opnieuw ontworpen om bestand te zijn tegen accidentele schade als de motorfiets valt. Andere verbeteringen zijn de LED-richtingaanwijzers en een nieuwe USB-aansluiting die de eerdere 12V-aansluiting vervangt.

Updates voor de Yamaha Ténéré 700 & Ténéré 700 Rally Edition van 2023

  • Ook beschikbaar in een 35 kW uitvoering. Alleen van toepassing op de Ténéré 700. De Ténéré 700 Rally Edition kan alleen in vol vermogen worden besteld, maar is gehomologeerd voor ombouw. 
  • 5-inch TFT-instrumentenpaneel met twee thema’s
  • Smartphone-connectiviteit
  • ABS met 3 modi
  • Nieuwe kleurstellingen en graphics – Icon Blue en Tech Kamo (Ténéré 700)
  • USB-aansluiting
  • LED-richtingaanwijzers
  • Nieuw ontwerp van de voorremhendel
  • Voorbedrading voor Quick-shifter

Prijs en beschikbaarheid

Leveringstijden en prijzen verschillen per regio, dus neem contact op met de nationale Yamaha-distributeur voor meer informatie.

Kleuren

Voor 2023 krijgt de Ténéré 700 vernieuwde graphics en nieuwe kleuren: Icon Blue en Tech Kamo. De Ténéré 700 Rally Edition blijft verkrijgbaar in Heritage White.

 2023 Yamaha Tenere 700 dash

Yamaha

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws