Tips om je motor klaar te maken voor een zomerse rit

Op een warme zomerse dag is er niets zo mooi als een tocht op de motor te maken. Het is dan niet alleen belangrijk om een lijstje te maken van dingen die je mee moet nemen en om de route alvast uit te stippelen, maar ook om de motor zelf klaar te maken. Bij lange ritten is het extra belangrijk dat de motor in goede staat is. 

Controleer altijd de banden voor een zomerse rit
Het is belangrijk om regelmatig de banden te controleren, maar bij een lange zomerrit is het extra belangrijk. Let er bij het controleren op dat er geen scherven of andere voorwerpen in de banden zitten welke lekkage kunnen veroorzaken. Controleer ook de profieldiepte omdat een diep profiel ervoor zorgt dat je minder snel grip op de weg verliest, helemaal wanneer het geregend heeft. Check ook of je helm nog in goede staat is. Zo niet? Kijk dan eens bij deze motorhelmen van Helmonline.

Vloeistoffen en filters
Het is belangrijk om alle vloeistoffen aan te vullen en eventueel de filters te vervangen. Controleer bij het aanvullen van de vloeistoffen ook of er roestdeeltjes in de vloeistof zitten, dit kan namelijk wijzen op een probleem in een ander onderdeel of een motorisch probleem.

Comfortabel rijden met een windscherm
Voor lange motorritten is een windscherm een aanrader omdat dit erg comfortabel is, probeer eens een windscherm uit en als het bevalt kun je hem permanent op de motor monteren. Het gevoel van wind in je gezicht tijdens het motorrijden is misschien het beste gevoel te wereld, maar na een paar uur op de snelweg kan je je hier ook aan gaan storen. Ga je meer dan 6 uur rijden op een dag dan wordt het gesuis langs je oren soms zo vervelend dat je er extra pauzes voor moet inlassen.
Wil je geen windscherm monteren neem dan in ieder geval oordoppen mee, deze voorkomen (zeker op de snelweg) veel gehoorschade. Niet voor niets hebben vrachtwagenchauffeurs welke altijd met hun raam open rijden op latere leeftijd last van gehoorschade aan hun linker oor.

Laat de motor nakijken door een professional
Het is altijd goed om voor het zomerseizoen de motor een grote onderhoudsbeurt te geven, of als de motor deze al gehad heeft om hem na te laten kijken in een motorspeciaalzaak.
Is je motor klaar voor vertrek? Dan is het nu tijd om je te focussen op de spullen die je mee wilt nemen. Stippel van tevoren een route uit en vergeet ook niet om leuke locaties te selecteren voor pauzeren. Hier vind je de top 10 meest populaire ritten in Europa volgens The Guardian. Wie weet staat er een leuke rit voor jou bij!


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief