Skip to main content

Succesvolle eerste editie Dutch Motorcycle Festival 2017

Maar liefst 5.000 motorliefhebbers kwamen zaterdag 26 augustus 2017 naar Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie -bij Enschede- naar het eerste Dutch Motorcycle Festival. Het draaide daarbij vooral om motorrijden en alles wat daarbij hoort, maar net zo goed om het ‘festivalgevoel’ met ontspanning, eten en drinken en goede muziek. Malou Peters, organisator van Dutch Motorcycle Festival, kijkt terug op een succesvolle eerste editie: “Vanuit heel Nederland kwamen motorrijders samen op deze unieke locatie om te genieten van dit spiksplinternieuwe festival en het prachtige weer. Met deze eerste editie hebben we een stevige basis gelegd voor de toekomst.”

Motorliefhebbers verzamelden zich al ver voor opening voor de toegangspoorten om als eersten naar binnen te mogen. Het overgrote deel van de bezoekers kwam daarbij natuurlijk zelf op de motor, wat voor een machtige stroom met motorrijders zorgde. Van de duizenden motoren werden er honderden midden op ‘de Strip’ van het festivalterrein geparkeerd, waardoor de voormalige startbaan het kloppend hart van motorrijdend Nederland werd.

Aansprekend en divers programma
De bezoekers waren vol lof over de eerste editie. Eén van de reacties: “Lekkere muziek, goed eten, aardig wat standjes en shows. Prachtig weer en natuurlijk heel erg veel motoren. Was fantastisch!” Het diverse programma sprak aan. Onder begeleiding werden de nieuwste modellen getest rondom het terrein van het vliegveld en scheurden kids de hele dag rond op minibikes en -quads. Ook vielen de stunts en motorshows goed in de smaak. Bezoekers liepen onder andere massaal uit om een glimp op te vangen van de Globe of Speed en de enorme burnouts die de Dragracer maakte.

Niet alleen ervaren motorrijders reisden af naar Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie, ook mensen die nog niet in het bezit zijn van een rijbewijs kwamen naar Dutch Motorcycle Festival om hun eerste motorrijles te volgen bij BOVAG Try the Bike.

Bezoekers bewonderden uitgebreid elkaars motoren, genoten van muziek van onder meer The Originals en The Heinoos, aten een lekkere hap bij één van de foodtrucks en ontspanden in hangmatten en op de vele terrassen. Veel bezoekers waren enthousiast over de relaxte festivalsfeer. ‘DMF’ onderscheidt zich met de combinatie van motorevent en volledig festival met muziek en horeca dan ook van alle andere motorevenementen in Nederland en daarbuiten.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws