Scorpion Helmets: EXO-R1 Air sporthelm

Goede bescherming is van kritiek belang voor motorcoureurs, die met enorme snelheden over het circuit razen. Daarom voert Scorpion haar ultieme sporthelm, de EXO-R1 Air, uit met de laatste veiligheidstechnieken en comfortverhogende eigenschappen. Het is dan ook niet voor niets dat toprijders vertrouwen op de kwaliteit van Scorpion. Smaakmakers Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT, MotoGP) en Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati, World Superbike) rijden met de EXO-R1 Air. De buitenschaal van deze helm is gemaakt van Ultra TCT, een glazvezelstructuur die zeer sterk en licht is. Daarnaast zijn er drie verschillende maten, waarmee de kwaliteit van de EXO-R1 Air wordt verhoogd. Een ander groot voordeel zijn de ‘emergency’ wangkussens. Bij een eventueel ongeval haal je deze gemakkelijk weg, waarna medisch personeel de helm zonder verhoogd risico kan verwijderen. Uiteraard ontbreekt een titanium dubbel d-sluiting niet. Naast de veiligheid van de EXO-R1 Air werd eveneens veel aandacht besteed aan het comfort. De perfecte pasvorm ontvang je door Airfit. Door lucht toe te voegen, zorgt dit systeem dat de wangkussens (met uitsparing voor brildragers) perfect aansluiten. Om zo veel mogelijk hitte uit de helm te houden, maakt de EXO-R1 Air gebruik van een uitstekend ventilatiesysteem en KwikWick3-voering. Zo blijft het hoofd koel tijdens intensieve inspanningen op de motor. Scorpion levert een zeer complete helm met de EXO-R1 Air. Dat blijkt wel uit het feit dat de helm met twee vizieren wordt geleverd. Naast het standaard vizier (inclusief tear off-pins en Pinlock Maxvision) ontvang je namelijk ook een dark smoke-vizier.

Maatvoering: XS tot en met XL (drie verschillende buitenschalen)
Prijs: € 369,95 (Solid); € 399,95 (Corpus en Ogi)
Garantie: 5 jaar

Scorpion Helmets
In slechts enkele jaren heeft het Koreaanse Scorpion Helmets de wereld veroverd en blijft de fabrikant bezig om de beste en veiligste helmen te bouwen. Dat doet Scorpion in samenwerking met maar liefst 600 medewerkers. Het gehele proces van de helm wordt in eigen huis afgehandeld, zodat Scorpion Helmets een optimale kwaliteit aan de klant kan bieden. Elk model van de street- en off road-lijn is daardoor ook ECE 22-05 goedgekeurd.

Trophy Motorsport
Opgericht in 2006 en sindsdien is het importbedrijf uit Ossendrecht flink gegroeid. Trophy Motorsport behartigt nu de belangen voor meerdere merken, waaronder Scorpion Helmets, Bering, Segura en Bagster. Trophy is zeer actief op de Nederlandse markt, maar breidde afgelopen jaren haar dealernetwerk uit in België en Duitsland. In totaal weet Trophy Motorsport ruim 400 dealers aan haar te binden.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief