Skip to main content

Scorpion heeft met de Exo-Tech Evo Carbon de ultieme flipbackhelm. De populaire motorhelm van Scorpion biedt, naast de bekende functionaliteiten van de reguliere Exo-Tech Evo, een extreem laag gewicht door gebruik te maken van Ultra TCT Carbon. Deze nieuwe revolutionaire technologie, ontwikkeld door Scorpion Exo, biedt ongeëvenaarde protectie en absorbeert meer energie bij een eventuele impact. Daarnaast resulteert het gebruik in een extreem laag gewicht.

ECE 22.06

Uiteraard biedt de Exo-Tech Evo Carbon nog steeds dezelfde functionaliteiten. Bijzonder is ook de 22.06 certificering, zowel in open als gesloten stand. Het vizier klikt hierbij automatisch in de juiste positie, zodat er geen beschadigingen ontstaan. Wanneer het kinstuk naar achteren geklapt is, klapt u het vizier weer gemakkelijk omlaag. Op deze manier heeft u bescherming van ogen en gezicht.

Het vizier zelf is voorzien van een antikras laag en voorzien van Pinlock XLT 120. Standaard wordt een helder vizier meegeleverd, maar ook ook een 2e smoke vizier. In de nekrand is de bediening van het Speedview zonnevizier. Dit vizier is aan weerszijden voorzien van een anticondenslaag, waardoor deze niet snel beslaat.

Draagcomfort

Qua draagcomfort staat de Exo-Tech Evo Carbon eveneens op een hoog niveau. Zo is daar de Micrometric Buckle, waardoor de kinband zeer eenvoudig te openen en te sluiten is. Voor de brildragers is de Scorpion Exo-Tech Evo Carbon voorzien van Kwikfit. De Kwikwick III voering is eenvoudig te verwijderen en uitwasbaar. Om nare geurtjes tegen te gaan is de stof antimicrobiologisch en biedt voldoende isolerend vermogen om in de winter aangenaam warm en in de zomer aangenaam koel te zijn.

De Scorpion Exo-Tech Evo Carbon komt beschikbaar in twee buitenmaten voor de Ultra TCT Carbon buitenschaal. Door het P/J keurmerk is de helm overigens ook goedgekeurd wanneer het kinstuk naar achteren geklapt is. Uiteraard is de Exo-Tech Evo Carbon voorzien van de nieuwste ECE 22-06 typegoedkeuring.

  • De Scorpion Exo-Tech Evo Carbon is beschikbaar in de volgende uitvoeringen: Solid, Rover en Genus.
  • Maatvoering: XS tot en met XXL (in twee verschillende buitenmaten)
  • Prijs: vanaf €469,90
  • Kleuren Solid: Matt Black en Black
  • Kleuren Rover: Noir/Rouge/Bleu, Black/Green, Black/Red en Black/White
  • Kleuren Genus: Matt Black/Red en Noir/Bleu/Rouge
  • Garantie: 5 jaar

Over Scorpion

Scorpion Exo biedt zeer complete collecties helmen binnen de segmenten Racing, Full Face, Flip Back, Modular, Open Face, Adventure en Off-Road. Door samenwerking met de beste rijders ter wereld van de MotoGP tot Enduro, weet Scorpion Exo wat de motorrijder zoekt in een helm. Dit blijkt wel uit de nieuw geopende tweede fabriek in Vietnam. Productie en in-house ontwikkeling van de motorhelmen zorgt voor de perfecte combinatie tussen veiligheid en kwaliteit. Zeer exclusieve en creatieve helm designs, ontworpen door topontwerpers vanuit de gehele wereld, maken dat Scorpion Exo een winnende combinatie te pakken heeft. Scorpion EXO is beschikbaar via een uitgebreid dealernetwerk.

Over Trophy

Trophy BV is al sinds 2006 een vertrouwd gezicht. Door de jaren heen hebben we met ons team een uitgebreid dealernetwerk opgebouwd in de Benelux en Duitsland. Dit is mede te danken aan ons vakkundige personeel en servicegerichte instelling. Hierdoor garanderen wij een optimale samenwerking met u als dealer. Ons merkenportfolio van Scorpion helmen, Bering motorkleding, Segura motorkleding en Bagster zadels sluit dan ook naadloos aan bij onze ambitie in het bieden van kwaliteit, innovatie en design.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws