Skip to main content

Scorpion Covert FX streetfighter motorhelm

Binnen de Streetfighter range van Scorpion is er nu de Covert FX. Naast de hedendaagse stoere look, is deze helm ook nog eens extreem licht. Dit komt door het gebruik van Ultra TCT Carbon voor de buitenschaal. Daarnaast komt de helm in drie buitenmaten voor de helmschaal. Dit zorgt ervoor dat de helm niet alleen prettiger zit, maar ook dat de grotere en kleinere maten een formaat hebben dat beter aansluit bij het postuur van de rijder. Uiteraard voldoet ook deze Scorpion helm aan de nieuwste ECE 22-06 veiligheidsstandaard.

De Scorpion Covert FX voldoet eveneens aan de scherpe Scorpion kwaliteitseisen. Vijf jaar garantie is dus standaard! Eveneens standaard is, naast het heldere vizier, ook een Dark Smoke vizier. Op deze manier kan de Streetfighter look volledig compleet gemaakt worden.

Comfort

Ondanks het stoere uiterlijk biedt de Covert FX ook nog ruim voldoende comfort. Kwikfit zorgt ervoor dat ook brildragers de helm kunnen gebruiken. De uitsparingen in de helmbekleding zijn namelijk geschikt voor bijna ieder type montuur. Kwikwick II & III zorgt daarnaast voor voldoende isolatie, waardoor de Covert FX in de winter warm blijft en in de zomer juist koel. Daarnaast is de bekleding ook nog eens anti-microbiologisch, waardoor deze lang fris blijft. Uiteraard is de bekleding wel eenvoudig te verwijderen en zo nodig uitwasbaar.

Voor de warmere dagen biedt de Covert FX daarnaast voldoende ventilatie mogelijkheden. De flinke openingen op de kin vallen als eerste op en zijn door middel van een schuif eenvoudig te openen of te sluiten. Boven op de Covert FX is eveneens ventilatie voorzien. Door de spoiler aan de achterzijde stroomt lucht vervolgens weer naar buiten, waardoor voldoende ventilatie in de helm ontstaat. Zoals u van Scorpion gewend bent is de Covert FX Pinlock voorbereid.

  • Maatvoering: XS tot en met XXL (in drie verschillende buitenmaten)
  • Prijs: vanaf €269,90 (Graphics vanaf €299,90)
  • Kleuren Solid: White, Black, Noir Perle Mat en Cement Grey
  • Kleuren Gallus: Noir mat/Blanc en Blanc/Noir
  • Garantie: 5 jaar

Over Scorpion

Scorpion EXO biedt zeer complete collecties helmen binnen de segmenten Racing, Full Face, Flip Back, Modular, Open Face, Adventure en Off-Road. Door samenwerking met de beste rijders ter wereld van de MotoGP tot Enduro, weet Scorpion EXO wat de motorrijder zoekt in een helm. Dit blijkt wel uit de nieuw geopende tweede fabriek in Vietnam. Productie en in-house ontwikkeling van de motorhelmen zorgt voor de perfecte combinatie tussen veiligheid en kwaliteit. Zeer exclusieve en creatieve helm designs, ontworpen door topontwerpers vanuit de gehele wereld, maken dat Scorpion EXO een winnende combinatie te pakken heeft.

Scorpion EXO is beschikbaar via een uitgebreid dealernetwerk.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws