Skip to main content

Race-Kids indoor raceopleidingsproject met verbeterde begeleiding

Kinderen leren motorrijden en hun race-vaardigheden verbeteren wordt uitgebreid in het nieuwe programma waarmee Race-Kids Motorsport Rookies deze maand doorstart en van de outdoor naar de indoor circuits schuift met haar activiteiten. Wil je kind leren rijden dan kan dat in de opstapcursus. Het leert daarin in 4 sessies per dag zelfstandig rijden. Is dat gelukt, dan kan het na een paar keer deelnemen vaak al doorstromen naar de racecursus beginnersgroep. Daarin gaat je kind een leren race-overall dragen en meerijden met andere rijders en krijgt het ondersteuning van ervaren instructeurs. In de beginnersgroep leren we vooral de basis van veilig en snel rijden. In de groep racers, leert het kind vooral tactisch racen. Hoe haal je in, waar kan dat het beste en hoe doe je dat met nog steeds een snelle rondetijd. Races rijden we ook, met als grid-opstelling de kwalificatietijd. Het is een standaard oefening binnen het Race-Kids winterprogramma. 

Dus wil jij dat je kind in de zomer goed voorbereid de strijd kan aangaan, grijp dan nu je kans en meld het aan voor een of meer van de onderstaande cursusdagen, verspreid over Nederland. De data voor november en december staan hieronder vermeld. De planning voor het 1e kwartaal in 2017 zijn in de maak. Je kunt je kind aanmelden voor de racecursus als het de leeftijd van minimaal 8 en maximaal 13 jaar heeft en al motorervaring op de pocketbike. Met eigen motor en race-outfit meetrainen is veelal ook mogelijk. Laat het ons weten.

Deelname in de opstapcursus kost 55 euro en is bedoeld voor kinderen die willen aanvangen met rijden en minimaal 7 en maximaal 12 jaar in leeftijd zijn.
Meetrainen in de racecursus kost 45 euro voor kinderen die minimaal 8 en maximaal 13 jaar zijn en over een eigen motor en outfit beschikken. De bedragen zijn inclusief de baanhuur.

Als je gegevens al bekend zijn bij Race-Kids, kan je een app of email sturen om je aan te melden. Je krijgt een reactie op de ontvangst en mogelijkheid tot deelname. 

5-11-2016 Nijmegen Opstap en Racecursus (9:00-12:00)
12-11-2016 Meppen Opstap en Racecursus (9:00-12:00)
13-11-2016 Poeldijk Opstap en Racecursus (9:00-12:00)
20-11-2016 Swalmen Opstap en Racecursus (9:00-12:00)
27-11-2016 Nijmegen Opstap en Racecursus (9:00-12:00)
3-12-2016 Roosendaal Opstap en Racecursus (9:00-12:00)
10-12-2016 Meppen Opstap en Racecursus (9:00-12:00)
17-12-2016 Poeldijk Opstap en Racecursus (9:00-12:00)
18-12-2016 Swalmen Opstap en Racecursus (9:00-12:00)

Waarom indoor trainen zo belangrijk en leuk is voor het kind
Indoor circuits zijn lastiger dan buitenbanen. Indoor is de baan kronkeliger en smaller. De ene bocht na de andere, er is geen moment van rust voor de rijder. Dat maakt dat de oefeningen intensiever zijn. Daarom is juist op de indoor banen de indeling van de rijders in drie niveau groepen van groot belang. Elke groep verdient ook een eigen begeleiding met trainers en instructeurs. Race-Kids beschikt over kind ( en ouder) vriendelijke trainers en instructeurs. Daarmee brengen we rust en structuur in de cursus. De jonge rijders krijgen de tijd om hun vaardigheden te verkennen, hun angst voor uitdagingen te overwinnen en het goede voorbeeld van de instructeurs, te volgen. We leren ze op een ongedwongen en plezierige manier veilig en sportief rijden. In ons opleidingstraject leren de jeugdige rijders de basis waarmee ze zichzelf ontwikkelen tot competitieve racers, ieder op een eigen niveau.

Waarom Race-Kids zo interessant is voor de ouder
Als ouders gaan we tijdens het indoor seizoen jouw ook vaardigheden van het motorrijden en racen bijbrengen. Zodat je ook begrijpt hoe moeilijk sommige zaken zijn die je kind moet aanleren om sportief te rijden en leren racen. Je krijgt een handboek mee waarin de trainer je wegwijs maakt en uitlegt hoe je dat kan toepassen als ‘assistent trainer’. Motorsport wordt dan leuker voor jullie als ‘Team’. Eigenlijk leren we je hoe je kan leren genieten van de progressie van je kind, meer dan de prestaties op zich. Dit samenspel van instructeur en rijder, trainer en ouder maakt dat we steeds meer betrokken rijders, ouders en begeleidingsteam opbouwen die samen werken aan individuele progressie, rust en vooral plezier. We gebruiken een progressie checklist. Het bijhouden van de checklist is het ‘dagboek’ per rijder die we op elk circuit weer oppakken en gebruiken als tool binnen ons opleidingstraject.

Groepen
We delen per dag drie groepen in: Opstap en kennismaking (groep 3), Basisvaardigheden racen (groep 2) en racevaardigheden verbeteren (groep 1). De groepssamenstelling wordt voor elke dag opnieuw bepaald op basis van rijdersniveau, waarbij er een maximum aantal deelnemers worden toegestaan zodat we de rust en veiligheid kunnen blijven waarborgen. Per groep is er eigen begeleiding.

2017
Voor alsnog willen we deze wijze van intensieve begeleiding in de maanden november en december introduceren en evalueren. Daarmee bepalen we de structuur voor 2017, indoor en later ook outdoor. Dus ervaar het nu om er volgend jaar vol gas meer door te gaan.

Ons doel
200 vaste RACE-KIDS deelnemers die de komende jaren een felle strijd uitvechten in diverse raceklassen. Uiteindelijk zullen de meest talentvolle rijders de toekomstige NK, EK en WK rijders worden. Misschien wel kampioenen. Leg de basis daarvoor nu, bij RACE-KIDS Motorsport Rookies!!!

Contact
Henk Schotman gsm 0647250810, KNMV gecertificeerd Trainer & Manager RACE-KIDS, email info@race-kids.nl, Website www.race-kids.nl

Bron: Race-Kids

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws