Skip to main content

Nieuwe kleuren 2024 Honda Dax, nieuwe details CB125F

Een levendige nieuwe kleur voor de Dax en cosmetische updates en nieuwe kleuren voor de CB125F ronden Honda’s gamma voor 2024 af.
• Nieuw Pearl Glittering Blue beschikbaar voor de Dax in 2024
• Nieuwe cosmetische updates voor de immer populaire CB125F omvatten twee nieuwe kleuren: Imperial Red Metallic en Matt Marvel Blue Metallic

Na een afwezigheid van 41 jaar keerde de Honda Dax in 2023 terug naar Europa, samen met de Monkey en de MSX125 Grom in Honda’s unieke mini-bike line-up. Voor 2024 krijgt hij een funky nieuwe kleur: Pearl Glittering Blue, naast Pearl Nebula Red en Pearl Cadet Grey – die zijn overgenomen van vorig jaar.
Met zijn iconische geperst stalen T-vormige frame heeft geen enkele andere motorfiets, groot of klein, dezelfde vorm als de Dax. Het frame, dat zich uitstrekt van onder het zadel tot aan het chromen stuur, doet denken aan een teckel met zijn korte poten en lange lichaam, wat in 1969 leidde tot de naamgeving van de originele ST50 Dax. Teckel is ‘Dachshund’ in het Duits.

2024 Honda Dax

De 2024 Honda Dax behoudt het onmiskenbare, iconische uiterlijk van het origineel, waarbij het frame (waar ook de brandstoftank in zit) voldoende stevigheid biedt voor rijden met z’n tweeën. De vering wordt verzorgd door 31mm USD vork gekoppeld aan dubbele achterschokdempers. Om de klassieke look compleet te maken, zijn deze gekoppeld aan zwarte 12 inch mini-bike wielen met dikke, ballonvormige banden die zorgen voor moeiteloze wendbaarheid in de stad. De verlichting is volledig LED en de Dax heeft een stijlvol negatief LCD-scherm, een verchroomd stuur en een handgreep voor de passagier.

2024 Honda CB125F

De eeuwig populaire CB125F is altijd beschouwd als een stoere, gebruiksvriendelijke instapmotor die de perfecte opstap is naar het motorrijden. In 2021 kreeg de CB125F een grondige make-over met een nieuwe motor, een nieuw frame en een nieuwe look inclusief LED-koplamp. Vorig jaar was de CB125F Europa’s op één na populairste 125cc motorfiets, met meer dan 7.000 verkochte exemplaren.

Voor 20224 krijgt de CB125F cosmetische updates, waaronder een nieuwe, kortere uitlaatdemper, een langer verchroomd hitteschild, een sterkere aluminium handgreep voor de passagier en twee nieuwe, eigentijdse kleuren – Imperial Red Metallic en Matt Marvel Blue Metallic – die samen met Black deel uitmaken van de line-up. Alle drie de kleuren zijn ook voorzien van felrode details op de schokdempers en bougiedop voor een extra vleugje kleur.

Levering

De 2024 Honda Dax arriveert in december 2023 bij de Europese dealers en wordt in januari 2024 opgevolgd door de 2024 Honda CB125F.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws