Skip to main content

Nieuwe kleur 2022 Kawasaki Ninja ZX-10R

Voor 2022 is de Ninja ZX-10R leverbaar in de nieuwe kleur Metallic Diablo Black / Metallic Matte Graphenesteel Gray, hiernaast blijft de KRT-Edition leverbaar. Begin dit jaar werd de Ninja ZX-10R compleet vernieuwd in Kawasaki’s voortdurende streven naar de perfecte superbike. De meest recente toevoeging aan de legendarische Ninja familie is ontworpen om gemakkelijker sneller te rijden. Voor seizoen 2022 krijgt de Ninja ZX-10R een nieuwe kleurstelling. 

De Ninja ZX-10R maakt gebruik van een 998cc 4-in-lijn motorblok met sleeptuimelaars en een aparte oliekoeler voor maximale prestaties. Het piekvermogen van 213pk komt vrij bij hogere toerentallen om rijders meer stabiliteit en vertrouwen te geven tijdens het accelereren uit bochten. De close ratio cassette versnellingsbak heeft kortere ratio’s in versnelling 1,2 en 3 en een groter achtertandwiel om zo sneller te accelereren in lage tot middelhoge toeren.

Om het meeste uit de Ninja ZX-10R te halen is hij uitgerust met een uitgebreid pakket aan elektronische rijhulpsystemen waaronder; Up/Down Quick Shifter, Sport Traction Control, Launch Control, Bochten ABS, instelbare Engine Brake Control, Öhlins Electronic Stuurdemper, Kawasaki’s unieke Cornering Management Functie en 4 selecteerbare rijmodi (Sport, Road, Rain en Rider mode). Om het comfort te verhogen is er ook elektronische Cruise Control aanwezig.

Het nieuwe chassis en de lange swingarm zorgen voor een stabiel rijgedrag, nieuwe veerelementen en afstelling zorgen voor meer precisie. Voor maximale remprestaties zijn er ø330 mm semi-zwevende schijven, Brembo M50 Monobloc-remklauwen en een radiale Brembo rempomp gemonteerd.

Het onmiskenbare Ninja uiterlijk is voorzien van innovatieve geïntegreerde winglets om te zorgen voor meer downforce. Ten opzichte van de oude ZX-10R creëert dit nieuwe ontwerp maar liefst 17% meer neerwaartse druk.
Achter de topkuip schuilt er een 4.3’’ TFT-kleurendisplay met 2 lay-out opties (Straat & Circuit) en Bluetooth smartphone verbinding.

Ninja ZX-10RR

De zeer exclusieve ZX-10RR is met recht een Superbike replica voor op straat. Het motorblok heeft is 500 gram lichter en heeft een hoger toerenlimiet dan de standaard ZX-10R door de titanium onderdelen van Pankl. Om de ZX-10RR af te maken is deze standaard voorzien van speciaal ontwikkelde Marchesini wielen van gegoten aluminium. Van de gelimiteerde oplage van 500 stuks wereldwijd zijn er nog een klein aantal beschikbaar.

Prijzen worden later bekend.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws