Skip to main content

Nieuwe 2022 KTM Motorcross modellen nu al bij de dealers

De meest complete en technologisch meest geavanceerde line-up van motorcross machines is er. De vernieuwde KTM SX-reeks, met modellen die aan alle eisen van racers voldoen, brengt de ervaring van kampioenschapswinnde rijders nog dichter bij de rijders over de hele wereld. Na tientallen jaren van naadloze informatiestroom van het race paddock naar de productielijn van KTM, staat de complete 2022 KTM SX-reeks dichter dan ooit bij de motoren die titels winnen. De nieuwe modellen zijn ontworpen op het circuit en voldoen in hun vernieuwde 2022-kleuren perfect aan de superieure prestatienormen van KTM. Ze vormen de absolute referentie voor de wereldwijde Motocross- en Supercross-competitie.

De SX-F-modelreeks van KTM is gebouwd voor mensen die het belang van een solide technische basis kennen en is de keuze van winnaars. Het 2022 4-takt-gamma omvat drie modellen die profiteren van de aanzienlijke winst die KTM in dit segment heeft geboekt, met de nieuwste WP XACT-veringstechnologie en geavanceerde technische oplossingen zoals Traction Control, Launch Control, variabele motormapping en betrouwbare startmotoren.

De 2022 KTM 450 SX-F is de zuiverste definitie van geavanceerde motorfietstechnologie. Het is een uiterst compact pakket dat op de meest effectieve manier een ongeëvenaarde 63 pk levert. De KTM 250 SX-F biedt een ongeëvenaarde topsnelheid in een klasse die de grenzen van het prestatievermogen verlegt, en de KTM 350 SX-F combineert op ideale wijze 250-behendigheid en 450-power.

Het nieuwe 2-taktgamma bouwt voort op een erfenis van toonaangevende prestaties voor zowel ambitieuze als ervaren racers en omvat drie verschillende modellen. De KTM 125 SX is de doorontwikkeling van de motorfiets die in 2020 zeven van de twaalf topposities in het EMX125 Europees Kampioenschap bezette. In zijn vernieuwde 2022 uiterlijk kan de KTM 150 SX de strijd aangaan met de potente 250 4-takt, terwijl de KTM 250 SX een 2-takt-krachtpatser is met hetzelfde lichte gevoel.

Alle full-size 2022 KTM SX-modellen krijgen een frameafwerking in raceoranje om de nabijheid bij de kampioenschapsmachines van de Red Bull KTM Factory Racing-sterren nog eens extra te benadrukken. Het vernieuwde frame sluit perfect aan op de nieuwe blauwe zadelbekleding en de frisse kleuren in de graphics, om de nauwe band met de Factory-machines van KTM visueel te benadrukken.

De 2022 SX-reeks van KTM wordt gecompleteerd door een serie Sportminicycles die precies dezelfde race-gedreven ontwikkelingsaanpak hebben als de full-size crossmotorfietsen van KTM. Junior-rijders die op een van de KTM 50 SX-, KTM 65 SX- of KTM 85 SX-modellen klimmen, kunnen rekenen op topprestaties, de allermodernste WP-vering, hoogwaardige remmen en een minimaal gewicht. Voor technisch onderlegde rijders is er de 2022 KTM SX-E 5, de nieuwste incarnatie van een high-end elektrische minicrosser die kan meegroeien met de jonge rijder.

Joachim Sauer – KTM Product Manager Offroad: “Bij de nieuwe SX-reeks draait alles om de nabijheid van onze racemachines en de motorfietsen die het doen op circuits over de hele wereld. We hebben dit jarenlang verfijnd en we hebben het gevoel dat de band, zowel esthetisch als op het vlak van prestaties, nu nauwer is dan ooit. Om ons punt te bewijzen, hebben we de productiemotoren aan MXGP- en MX2-wereldkampioenen gegeven en ik ben blij te kunnen bevestigen dat ze verrast en onder de indruk waren van hun prestaties. Het was passend om de 2022-modellen een nog meer ‘race’ uiterlijk te geven met het blauwe en oranje design en om rijders en fans eraan te herinneren dat er nergens in het paddock een motorcrossgamma te vinden is dat meer Ready to Race is.”

Red Bull KTM Factory Racing-sterren en FIM-wereldkampioenen motorcross Jeffrey Herlings en Tom Vialle probeerden de 2022 KTM 450 SX-F en KTM 125 SX-productiemodellen uit en zetten indrukwekkende rondetijden neer. Beiden delen hun ervaring in deze video intro.

De 2022 KTM SX modellen zullen vanaf mei 2021 beschikbaar zijn bij de erkende KTM-dealers.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws