Skip to main content

Nieuw: Scorpion Exo-R1 Evo Carbon Air Onyx motorhelm

Nieuw in de Racing line-up van Scorpion Exo is de Scorpion Exo-R1 Evo Carbon Air Onyx. Met dit nieuwe model in de Evo Carbon Air lijn, stijgt Scorpion wederom boven zichzelf uit. De Exo-R1 Evo Carbon Air was al de ultieme helm voor op het circuit, maar de Onyx uitvoering biedt juist net dat beetje extra. Voor de rijder die op zoek is naar iets unieks, met een duidelijk zichtbaar carbon patroon, zonder in te boeten op veiligheid. Dat de Scorpion Exo-R1 Evo Carbon Air Onyx uniek is, komt doordat iedere Onyx ook daadwerkelijk net dat kleine beetje anders is. Het carbon patroon van de Onyx is namelijk uniek per helm en daardoor weerspiegelt deze perfect de individualiteit van iedere rijder.

Wapen voor het circuit

Naast dat de Onyx uniek is, blijft het ook de Exo-R1 Evo Carbon Air die we kennen. Dit betekent het ultieme wapen voor op het circuit. Door gebruik van Scorpion’s Ultra TCT Carbon is de Carbon Air ook nog eens bijzonder licht met maar + 1.300 gram. Het aerodynamische ontwerp helpt daarbij niet enkel om rondetijden scherper te stellen, maar zorgt er ook voor dat het zicht in de racehouding optimaal blijft. Zelfs de ventilatieopeningen zijn daarbij getest in de windtunnel, om niets aan het toeval over te laten.

Daarbij boet de Scorpion Exo-R1 Evo Carbon Air ook niet in op comfort. Zo is daar nog steeds het bekende Airfit systeem met de opblaasbare helmbekleding. Waardoor iedere rijder de perfecte pasvorm kan garanderen. De helmbekleding zelf is dan weer voorzien van Kwikwick III. Deze anti-microbiologische stof zorgt niet enkel voor voldoende isolatie, maar voert ook zweet eenvoudig af. De voering is daarbij gemakkelijk uitneembaar en uit te wassen. Met Kwikfit kunnen daarnaast brildragers eveneens genieten van de kwaliteiten van de Evo Carbon Air.

Vizier

Het extra brede vizier is overigens ook standaard voorzien van Pinlock Maxvision. Eveneens standaard meegeleverd is een Clear en Smoke vizier. Op het circuit onder wisselende weersomstandigheden is het dankzij Scorpion’s Ellip-tec II gemakkelijk om te wisselen van vizier. Dit systeem maakt het mogelijk om de vizieren uit te wisselen zonder gereedschap en binnen enkele seconden. Daarnaast zorgt dit systeem ervoor dat het vizier strak tegen de helm aangetrokken wordt, zodat er een werkelijk luchtdichte verzegeling ontstaat. Verder worden de circuit eigenschappen benadrukt doordat de helm sluiting Double D Titanium is. Een sluiting die op de meeste circuits verplicht is. Scorpion gaat nog een stap verder, door deze uit te voeren in kwalitatief hoogwaardig titanium. Uiteraard voldoet de Scorpion Exo-R1 Evo Carbon Air ook aan de nieuwste ECE 22-06 veiligheidsnormering.

Alles om maar te onderstrepen dat de Scorpion Exo-R1 Evo Carbon Air het ultieme wapen op het circuit is.

  • Maatvoering: XS tot en met XXL (in drie verschillende buitenmaten)
  • Prijs Onyx carbon: €529,90
  • Prijs Solid carbon: €499,90
  • Prijs Graphics carbon: €529,90 Rally, MG, Supra
  • Kleuren Onyx: Black
  • Kleuren Solid: Matt Black, Black
  • Kleuren Rally: Black Chameleon, Black/White, Black/Red
  • Kleuren MG: Noir Mat/Argent Foncé, Matt Black/Red, Matt Black/Bleu
  • Kleuren Supra: Black/Red, Matt Black/Silver/White, Noir/Jaune Fluo/Bleu
  • Garantie: 5 jaar

Scorpion

Scorpion Exo biedt zeer complete collecties helmen binnen de segmenten Racing, Full Face, Flip Back, Modular, Open Face, Adventure en Off-Road. Door samenwerking met de beste rijders ter wereld van de MotoGP tot Enduro, weet Scorpion Exo wat de motorrijder zoekt in een helm. Dit blijkt wel uit de nieuw geopende tweede fabriek in Vietnam. Productie en in-house ontwikkeling van de motorhelmen zorgt voor de perfecte combinatie tussen veiligheid en kwaliteit. Zeer exclusieve en creatieve helm designs, ontworpen door topontwerpers vanuit de gehele wereld, maken dat Scorpion Exo een winnende combinatie te pakken heeft.

Scorpion Exo is beschikbaar bij een uitgebreid dealernetwerk.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws