Skip to main content

Nieuw: Dunlop Trailmax Mission en SportSmart TT Trail adventure motorbanden

De snelstgroeiende segmenten van de motorfietsmarkt zijn die van de adventure- en scramblermodellen. Met een breder aanbod van toonaangevende fietsfabrikanten dan ooit tevoren, gebruiken motorrijders ze ook voor een breed scala aan activiteiten, variërend van langeafstandsritten tot offroad. 

Dunlop introduceert daarom twee nieuwe banden aan weerszijden van de adventure-range: de Trailmax Mission voor serieuze offroad-avonturen en de SportSmart TT Trail, een compleet nieuw concept dat de grens tussen het hypersport- en adventure-segment doorbreekt. De SportSmart TT Trail biedt een ‘ultieme performance’-optie voor rijders die het hoogste niveau qua dynamische rijeigenschappen willen.

Deze twee banden bevinden zich aan weerszijden van de onlangs gelanceerde ‘all-weather crossover’ Mutant en de Trailmax Meridian, ontwikkeld voor weg- en offroadprestaties op de krachtigste allroadmotoren.

“Met de vier nieuwe adventure-motorbanden die dit jaar zijn gelanceerd, biedt het Dunlop het meest verse en meest gevarieerde bandenassortiment op de markt van allroadbanden”, zegt Dmitri Talboom, Product Manager.

Dunlop Trailmax Mission

De adventuremotoren van nu zijn ideaal voor lange afstanden, maar kunnen ook indrukwekkende prestaties leveren op onverharde ondergrond. Deze veelzijdigheid vormt een echte uitdaging voor bandenfabrikanten. De Mission levert de solide offroadprestaties die passen bij sommige speciale trailbanden, maar combineert dit met een hoge mate van duurzaamheid, rijkwaliteit en stabiliteit.

Dunlop testte meer dan 30 verschillende soorten Mission-prototypes voordat de definitieve specificatie werd bepaald. Uit de eigen tests van Dunlop bleek dat motorrijders van deze band zeer hoge kilometrages kunnen verwachten: de productieversie van de Mission-achterband leverde 12.800 kilometers aan actieradius op, een indrukwekkend cijfer voor een band met een dergelijk offroad-inzetgebied. 

De Trailmax Mission is ontwikkeld voor de avontuurlijke motorrijder en is perfect voor rijders die lange afstanden op de weg afleggen, maar ook nog steeds de profieldiepte en prestaties nodig hebben om op de bestemming offroad te rijden. Een belangrijke bijdrage aan de prestaties komt van Dunlop’s Staggered Step-technologie in zowel de voor- als achterbanden. Deze treden (‘steps’) geven het loopvlak meer profielstijfheid en stabiliteit om flex te voorkomen, en creëren scherpere randen, zodat naarmate het loopvlak slijt, de volgende rand “oploopt” om zich vast te hechten aan het terrein.

De Mission heeft onderscheidende noppen die stijfheid en duurzaamheid toevoegen op rotsachtig terrein, lagere drukken off-road laten lopen en rijders helpen bij het navigeren door diepe en oneffen sporen. De wang van de band is versterkt om hogere duurzaamheid en perforatieweerstand toe te voegen.

De Mission wordt geleverd als 19 ”en 21” voorband en 17 ”en 18” achterband, als passende maatvoering voor modellen zoals de Honda Africa Twin, Suzuki V-Strom, BMW R1250GS, KTM 1290 / 1290S, 790R / 790S, Yamaha Ténéré , Triumph 800/900/1200 Tiger-modellen en nog veel meer.

Dunlop SportSmart TT Trail

Niet alle adventure motorrijders willen rotsen en zandpaden bedwingen. Maar de acceleratie op hypersport-niveau en stabiele wegligging kunnen krachtige adventures tot een onwaarschijnlijk uitziende circuitmotor maken. Daarom heeft Dunlop voor deze rijders een unieke nicheband gecreëerd: een adventure-versie van de SportSmart TT superbike testwinnaar. Voor motorrijders die het ultieme niveau aan dynamische weg- en circuitprestaties willen, heeft Dunlop de ontzagwekkende prestatieniveaus van de SportSmart TT beschikbaar gemaakt in bandenmaten voor de meest populaire adventure motorfietsen die momenteel op de markt zijn.

De prestaties van de Dunlop SportSmart TT Trail worden bereikt door een combinatie van in races ontwikkelde techieken, waaronder het kenmerkende Speed Vent-loopvlak. Dit complex berekende profielgroefpatroon opent en sluit wanneer de band draait, waardoor een ventilatie-effect ontstaat om de warmteafvoer te verbeteren. “Dunlop heeft met SportSmart TT Trail iets compleet nieuws op de markt gebracht. De geavanceerde adventuremotoren van vandaag zijn het Zwitserse zakmes voor motorrijders. Met onze vier nieuwe banden kunnen ze de prestaties van hun machines maximaliseren, of ze nu hun adrenalineshot krijgen van circuitdagen, toeren of het zwaarste terrein induiken,” aldus Dmitri.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws